Ce este Aloe ferox?

Ce este Aloe ferox?

In intreaga lume, utilizatorii folosesc aloe pentru numeroasele sale proprietati cum ar afi vindecarea, detoxifierea, efectele antiinflamatorii, anti-bacteriene, anti-virale si anti-parazitare; iar acestea sunt doar cateva dintre modalitatile prin care Aloe Ferox ajuta la mentinerea starii de bine personale.

Aloe este, de asemenea, deosebit de potrivit pentru ten. Este bogat in polizaharide si alti metaboliti ai plantelor, precum si aminoacizi si minerale, deci contribuie la pielea moale si neteda, care este hidratata, hranita si intinerita.

Aloe ferox are frunze mai groase decat celebra planta aloe vera. Acestea sunt acoperite de spini scurti, pentru a proteja planta de ierbivore si pentru a adaposti gelul valoros si seva amara care se recolteaza.

kurtmann.ro

Plantele de aloe ferox cultivate s-au dovedit a avea cu 36% mai multi aminoacizi in gelul lor, si de 20 de ori mai multa seva amara care contine substanta benefica aloina decat Aloe vera.

In 1967, un chirurg la prima echipa de transplant de inima a prof. Chris Barnard a remarcat modul in care aplicarea gelului de Aloe ferox pe rani a accelerat reproducerea celulelor responsabile de formarea colagenului, care este vitala pentru rezistenta si elasticitatea pielii.

Reputatia Aloe Ferox a convins Consiliul pentru Cercetari Stiintifice si Industriale la sfarsitul anilor ’80 sa sponsorizeze un studiu de doi ani de catre eminenti oameni de stiinta de la Universitatea Cape Town pentru a intelege mai bine ingredientele active puternice ale plantei si interactiunea lor particulara.

Noi cercetari sunt in desfasurare, cu un studiu realizat in Japonia in 2006, care sugereaza ca proprietatile de reducere a tumorii prin intermediul Aloe ferox nu se datoreaza niciunui compus, ci efectului sinergic al unei combinatii, ilustrand inca o data puterea acestui dar din natura.

In ce scopuri se poate folosi aloe ferox?

VINDECAREA RANILOR

In 2008, Jurnalul de Etnofarmacologie a publicat un studiu realizat de Jia Yimei care compara compusi din sava amara de Aloe ferox cu compusi din alte specii de aloe la vindecarea ranilor. Cercetatorii au monitorizat modelele de animale tratate cu seva amara de Aloe ferox si un grup tratat cu un compus diferit de aloe.

Au masurat cresterea bacteriilor si sporilor fungici. Rezultatele au indicat ca sava amara de Aloe ferox a prezentat proprietati terapeutice. De asemenea, a ajutat in procesul de vindecare, a inhibat o crestere microbiana si nu a avut efecte secundare adverse asupra pielii. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca sava amara de Aloe ferox are potential legitim ca o aplicatie medicinala pe piele.

INFECTII CU TRANSMITERE SEXUALA

In 2005, cercetatorii de la Universitatea Fort Hare din Alice, Africa de Sud, au constatat faptul ca compusii din sava amara Aloe ferox au proprietati antimicrobiene. Acestia le folosesc pentru tratarea infectiilor cu transmitere sexuala.

Mai mult, un studiu realizat in 2008 de L. Kambizi, a evaluat Aloe ferox pentru activitatea impotriva a sase tulpini de gonoree. Au vazut dovezile activitatii impotriva gonoreei.

Se mai spune despre acest tip de aloe ca are proprietati laxative si ca ajuta la slabit, insa mai multe informatii puteti descoperi pe https://vegis.ro/blog/cu-aloe-ferox-slabesti-rapid-si-natural/.  

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.