Cine a ajutat-o pe Vanessa Youness Amal sa se vindece?

Cine a ajutat-o pe Vanessa Youness Amal sa se vindece?

Era tanara, avea doar 22 de ani si se specializa chirurgie reconstructiva posttraumatica, cand a fost diagnosticata cu scleroza multipla.

Vanessa Youness Amal, caci despre ea este vorba, are o poveste de viata fabuloasa, iar dvs. o puteti descoperi citind cartea intitulata „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”, pe care Vanessa Youness Amal a lansat-o la data de 4 iunie 2019, la 11 ani de la primirea diagnosticului de SM.

Scleroza multipla, sau SM, este o boala a sistemului nervos central care poate provoca simptome in intregul corp. Majoritatea expertilor considera ca este o afectiune autoimuna, in care sistemul imunitar ataca gresit tesuturile normale din organism.

In cazul SM, sistemul imunitar ataca teaca de mielina care protejeaza in mod normal fibrele nervoase din creier, maduva spinarii si nervul optic. Fibrele nervoase subiacente pot fi, de asemenea, deteriorate sau distruse in acest atac.

Pe masura ce atacul progreseaza, teaca de mielina se inflameaza si este distrusa treptat, lasand zone ale tesutului cicatricial neplacut (scleroza) care perturba impulsurile electrice dintre creier si alte parti ale corpului.

Termenul de „scleroza multipla” se refera la mai multe zone ale tesutului cicatricial, adesea numite „leziuni”, care se dezvolta de-a lungul fibrelor nervoase afectate si care sunt vizibile in scanarile RMN. Sensul literal de „scleroza” inseamna „intarirea patologica a tesutului”.

Leziunile cauzate de SM si perturbarea rezultata a impulsurilor nervoase din tot corpul sunt cele care determina majoritatea simptomelor asociate cu scleroza multipla.

Cauza care duce la aparitia SM este necunoscuta, astfel ca nimeni nu stie ce declanseaza reactia imuna care duce in primul rand la leziunile SM. Dar se crede ca o anumita combinatie de sensibilitate genetica si cauze de mediu este necesara pentru declansarea bolii.

Unii cercetatori suspecteaza ca atacul imunitar este declansat de anumite tipuri de infectii virale. Altii indica un nivel scazut de vitamina D ca o cauza care contribuie.

SE poate vedea asadar faptul ca scleroza multipla este o boala grea. Vestea si mai rea este ca boala nu are leac care sa fie recunoscut de catre medicina alopata, asa ca pentru bolnavii de scleroza multipla, viitorul poate sa nu arate bine.

Vanessa Youness Amal insa, nu a dorit sa se lase invinsa de boala sub nici o forma. L-a cunoscut pe doctorul Stefan Stangaciu, cel care este si presedintele Asociatiei Romana si Germane de Apifitoterapie, si care i-a promis ca nu va ajunge niciodata in scaunul cu rotile din cauza acestei boli.

Vanessa a acceptat sa urmeze protocolul de tratament cu strictete, impus de catre doctorul Stefan Stangaciu, si cu siguranta toata viata se va felicita pentru alegerea facuta, dat fiind faptul ca s-a vindecat complet de scleroza multipla. Ceea ce la un moment dat parea imposibil, iata ca a devenit posibil, iar Vanessa Youness Amal s-a vindecat de o boala incurabila.

Fiind o persoana cu suflet mare, Vanessa Youness Amal a dorit sa ajute si alti bolnavi de scleroza multipla sa se vindece, asa ca a demarat unele proiecte de antreprenoriat social. Amintim Clinica Yoness, Fundatia Youness sau Fondul de investitii Youness, prin care Vanessa isi doreste sa ajute pacientii de SM sa se vindece.

La 11 ani distanta de la primirea diagnosticului, la 4 iunie 2019, a lansat alaturi de doctorul care a salvat-o, cartea „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.