Carnaciori cu piure (Bangers and mash)

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 8 carnaciori mai grosi (de porc),
  • 1-2 linguri ulei,
  • 2 cepe potrivite (taiate julienne),
  • 2 linguri amidon (pentru legat sosul),
  • 1 1/2 cesti apa.

Pentru “mash” (piure de cartofi):

  • 4 cartofi mijlocii,
  • 2-3 linguri lapte,
  • 30 g unt,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara,
  • patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare:

Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.