Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 8 carnaciori mai grosi (de porc),
- 1-2 linguri ulei,
- 2 cepe potrivite (taiate julienne),
- 2 linguri amidon (pentru legat sosul),
- 1 1/2 cesti apa.
Pentru “mash” (piure de cartofi):
- 4 cartofi mijlocii,
- 2-3 linguri lapte,
- 30 g unt,
- sare,
- piper,
- nucsoara,
- patrunjel verde tocat (pentru garnisit).
Mod de preparare:
Se inteapa carnaciorii cu furculita, se-ncinge uleiul intr-o tigaie mare de tuci si se prajesc carnaciorii 10 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc pe toate partile. Se scot pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta. Se scurge grasimea din tigaie, pana ce ramane circa o lingura si se caleste ceapa 5 minute la foc potrivit, pana ce se-nmoaie si se rumeneste. Se amesteca amidonul cu apa, pana ce se dizolva, se toarna in tigaie si se amesteca cu ceapa. Se fierbe sosul doua minute, amestecand intr-una, pana ce se-ngroasa. Se pun carnaciorii inapoi in tigaie, se amesteca cu sosul si se servesc imediat, cu piure de cartofi. Pentru piure: se fierb cartofii in apa multa pana ce se-nmoaie, se scurg si se preseaza. Se adauga laptele si untul, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se garnisesc cu patrunjel verde tocat.