Care sunt costurile inmormantarii in Germania?

Care sunt costurile inmormantarii in Germania?

Odata cu trecerea anilor, cateva milioane de cetateni romani au ales sa paraseasca Romania, indreptandu-se spre Vestul Europei.

Motivele pentru care romanii au parasit tara sunt cat se poate de evidente: dorinta de a castiga mai multi bani, dorinta de a-si permite mai multe lucruri, dorinta de a duce o viata lipsita de griji, etc.

Multi dintre cei care au plecat din tara, au optat pentru tarile latine precum Italia, Spania sau Franta, insa si in Germania traiesc multi romani. In aceasta tara, nivelul de trai este cel mai ridicat din Europa, salariile sunt mari iar conditiile sunt excelente.

Foarte multi dintre romanii ajunsi in Germania, au reusit sa castige suficient de multi bani, astfel incat deja s-au intors in tara, si au demarat diferite afaceri. Unii romani lucreaza si acum in Germania, si nu isi mai doresc sa se intoarca in Romania.

Nu toate cazurile sunt insa fericite. Odat acu trecerea anilor, au avut loc si evenimente mai putin placute. Multi romani si-au pierdut viata in aceasta tara, iar unii dintre acestia au fost implicati in accidente de circulatie mortale.

Alti romani au suferit accidente de munca mortale, iar din aceasta cauza au trecut in lumea celor drepti. Au existat si situatii in care romanii si-au luat singuri viata sau au fost ucisi (mai rar dar au existat si asemenea cazuri).

Unii dintre cei plecati la munca in Germania, au murit din cauza diferitelor boli. Altii au plecat de acasa fiind bolnavi, in timp ce altii s-au imbolnavit acolo.

Mai putin conteaza insa cum au murit romanii in strainatate, inclusiv in Germania. Ceea ce conteaza, este faptul ca familiile indoliate au ales de fiecare data sa ii repatrieze pe cei decedati, pentru a-i inmormanta in tara. In continuare aflati mai multe detalii.

Inmormantarea sau cremarea?

Desi inmormantarea este inca populara, in ultimele decenii, germanii au optat tot mai mult pentru cremare. In zonele urbane, mai mult de jumatate aleg sa-i cremeze pe cei dragi, in parte pentru ca este mai ieftin decat inmormantarea, dar si datorita preferintelor. In general, aproximativ 50% din populatia din Germania alege cremarea.

Exista, totusi, diferente regionale puternice. In estul Germaniei (fosta RDG) rata cremarii este acum de peste 80 la suta. In Bavaria si in alte regiuni catolice, incineratia este putin mai putin obisnuita, desi Biserica Romano-Catolica a condus in 1963 ca cremarea era acceptabila pentru catolici. In multe alte tari europene, cremarea este mult mai populara decat in ​​Germania, cu o rata de 74% in Marea Britanie.

Costuri de inmormantare a probelor in Germania

  • Costurile variaza in functie de locatie si preferintele clientului (preturi in euro).
  • Sicrie din lemn simplu (Holzsarg): 515 € si mai mult (un sicriu din lemn „certificat” este necesar si pentru cremare).
  • Casetele mai elaborate: 1.000 € – 6.000 €.
  • Complot de inmormantare si taxe: 524 € (mormant anonim) – 3.000 €.
  • Costuri totale de inmormantare: 5.000 – 15.000 €.

Dupa cum se poate vedea, discutam despre costuri foarte mari, atat in ceea ce priveste incinerarea, cat si in ceea ce priveste inmormantarea. Imaginati-va doar ca o inmormantare poate costa 10.000 de euri, nu 15. 000 cat este suma maxima amintita anterior.

Pentru familia indoliata din Romania, aceasta suma de bani este una foarte mare, pe care probabil nu isi va permite sa o plateasca, pentru ca persoana decedata sa fie inmormantata intr-un cimitir german.

Exista familii care nu sunt de acord nici cu incinerarea persoanei decedate, asa ca nu le ramane alta solutie decat sa opteze pentru cele mai bune servicii repatriere-decedati.ro Germania, pentru a-si repatria decedatii.

Probabil va ganditi ca pentru familiile indoliate nici aceasta optiune nu este buna, mai ales daca doar persoana decedata se afla in Germania. Ei bine, reprezentantii firmei de servicii funerare, se vor ocupa de toate cele necesare.

Ce inseamna acest lucru? Ei bine, nu este necesar ca familia indoliata sa se deplaseze in Germania. Personalul firmei se va ocupa de obtinerea documentelor care sunt necesare pentru a putea efectua transportul funerar international.

Cand vor fi obtinute toate documentele respective, se va putea efectua repatrierea. Exista familii care opteaza pentru repatriere decedati pe cale aeriana, in timp ce majoritatea aleg repatrierea pe cale terestra, datorita pretului mai mic.

In ceea ce priveste repatrierea decedatilor pe cale terestra, trebuie facuta precizarea ca reprezentantii firmei de servicii funerare, efectueaza transportul dupa ce trupul neinsufletit este asezat intr-un sicriu special din zinc.

Sicriul va fi urcat intr-o masina special construita si echipata pentru a transporta persoanele decedate. Aceste masini dispun de sistemul frigo, iar la interior sunt echipate in conformitate cu normele igienico-sanitare.

Familia indoliata va fi instiintata cand masina cu trupul neinsufletit va porni spre casa, si va primi informatii in legatura cu transportul, pentru a stii in permanenta pe unde se afla masina care il repatriaza pe decedat.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.