Cum procedati cand este infundata canalizarea?

Cum procedati cand este infundata canalizarea?

Problemele de instalatii sanitare cauzate de canalizarile infundate pot fi costisitoare si frustrante pentru proprietarii de case, iar inainte de a lua legatura cu specialistii in servicii de decolmatare in Bucuresti si Ilfov, ar trebui sa stiti cu exactitate unele lucruri.

Este scurgerea principala a canalizarii mele?

Se aud zgomote ciudate care vin din toaleta. Observati apa care se scurge din dus atunci cand rulati masina de spalat. Nu, casa dvs. nu este intr-adevar un candidat pentru „Casa mea bantuita”.

consultanta Dan Bradu

Acestea sunt cateva dintre semnele ca este posibil sa aveti o linie de scurgere a canalizarii principale infundata, o problema serioasa a instalatiilor sanitare. O linie de drenaj infundat in canalizare poate afecta canalizarea pe intreaga locuinta.

Ceea ce provoaca o linie de scurgere a canalizarii infundate

In majoritatea cazurilor, in special in casele mai vechi, radacinile copacilor pot interfera cu functionarea lina a sistemului de canalizare.

Atrase de caldura si umiditatea unei linii de canalizare, radacinile copacilor se strecoara prin crapaturi minuscule sau imbinari libere in conducta. Hranindu-se cu nutrientii abundenti pe care ii gasesc acolo, radacinile cresc si creeaza un blocaj in linia de canalizare.

In cele din urma, hartia igienica sau alte resturi se blocheaza pe radacini, impiedicand in continuare sa curga apa prin conducta principala de scurgere a canalizarii.

Produsele sanitare, cum ar fi prosoape de hartie, tesuturi faciale, produse de igiena feminine sau chiar hartie igienica foarte groasa, pot de asemenea infunda linia de canalizare. Cu toate acestea, aceasta este o problema mult mai rara.

Presupunand ca aceste elemente o fac destul de departe, conductele de canalizare au de obicei un diametru de 6 centimetri. Cu alte cuvinte, este nevoie de o multime de materiale libere pentru a le infunda.

Semne ale unei linii de canalizare infundate

Atentie la aceste semne de avertizare timpurie ale unei linii de canalizare blocate sau infundate, astfel incat sa puteti rezolva problema inainte de a deveni o urgenta scumpa.

Drenajurile dvs. se desfasoara lent, in ciuda celor mai bune eforturi pentru a le curata, si este posibil ca blocajul sa fie in linia dvs. de canalizare.

Cateva corpuri sanitare sunt infundate in acelasi timp. Daca toaletele, chiuveta de la bucatarie, cada sau dus sunt protejate, probabil aveti o linie de canalizare infundata. Toaletele au cea mai directa ruta catre canalizare, precum si cea mai mare linie de scurgere.

Daca infundarea este in linia dvs. de canalizare, este mai probabil sa intampinati probleme cu toaletele. Daca toaletele dvs. functioneaza bine, in timp ce alte instalatii din casa sunt inca lente in a se scurge sau sunt rezervate in intregime, probabil nu aveti o oprire in linia principala de canalizare.

Cand spalati toaleta, apa se da inapoi sau apare in cada sau in dus.  Cand linia de canalizare este infundata, apa nu poate cobori in canalizare. In schimb, curge inapoi pe conducte si iese in punctul cel mai jos, de obicei, scurgerea dusului.

Cand curge apa in chiuveta baii, toaletele fac bule.  Balonarea se datoreaza aerului prins in sistemul de instalatii sanitare. Rulati apa in chiuveta cea mai apropiata de toaleta timp de aproximativ un minut. Daca bulele de toaleta sau nivelul apei din toaleta creste, este posibil sa aveti o linie de canalizare infundata.

Cand masina de spalat isi scurge apa, toaleta se revarsa in cada sau dus.  Daca se intampla acest lucru, probabil ca nu aveti o linie de canalizare blocata.

Din fericire, puteti lua masuri imediate pentru a restabili sistemul de instalatii sanitare intr-o stare de sanatate buna.

Eliberati presiunea. 

Cand observati pentru prima data simptomele unei linii de canalizare infundate, opriti apa la alimentarea principala (sau la nivelul strazii). Verificati curtea, subsolul, si vedeti daca puteti gasi linia dvs. de canalizare.

Aceasta este, de obicei, o teava scurta, alba, de aproximativ 3 pana la 4 inci in diametru si sigilata cu un capac cu surub. Dupa ce ati identificat linia de curatare, scoateti capacul. Aceasta ar trebui sa elibereze presiunea in conducta de canalizare si sa forteze sa se scurga orice apa care s-a intors in casa ta.

Curatare chimica de scurgere. 

Daca radacinile copacilor sunt vinovatii, poti folosi substante chimice pentru a le indeparta. Unii instalatori recomanda spalarea si utilizarea sulfatului de cupru pe toaleta pentru a ucide radacinile copacilor, dar aceasta substanta se scurge repede, ceea ce inseamna ca este posibil sa fiti nevoit sa repetati aplicatia de mai multe ori pentru a sterge infundarea. Fiti constienti ca sulfatul de cupru nu este sigur pentru sistemele septice.

Curatare mecanica de scurgere.

Profesionistii in domeniul curatarii canalizarii au la dispozitie cateva instrumente pentru decuplarea liniilor principale de scurgere a canalizarii. Printre cele mai eficiente este un cablu flexibil special conceput, cunoscut in mod popular ca sarpe, care vine introdus in linia de canalizare pana cand instalatorul desfunda canalizarea. Unii instalatori folosesc si un jet de apa de inalta presiune pentru a sufla radacinile si alte resturi de pe linia de canalizare.

Inspectarea cu o camera 

Daca sarpele sau jetul de apa nu desfunda linia de canalizare, puteti solicita o inspectie vizuala (camera) pentru a determina ce anume provoaca blocarea. Camera in miniatura poate dezvalui fisuri si rupturi in conducta de canalizare, precum si probleme in linia care ar putea necesita atentia departamentului local de salubritate.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.