HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Budinci, tarte si foietaje

Briose "Chelsea" (Chelsea Buns)

  • Eduard Nedelcu
  • August 6, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 12 bucati):

  • 2 cesti faina,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 1/4 ceasca zahar tos fin,
  • 30 g unt taiat bucatele,
  • 1/3 ceasca lapte,
  • 1 ou.

Umplutura:

  • 30 g unt moale,
  • 1 lingura zahar,
  • 1 ceasca fructe uscate,
  • 1 varf de cutit ghimbir,
  • 1 varf de cutit scortisoara.

Glazura:

  • 1/4 ceasca zahar,
  • 1/4 ceasca apa.

Mod de preparare:

Se-ncinge cuptorul la 210ºC. Se unge o tava patrata (20 cm) cu ulei sau cu unt topit si se tapeteaza cu hartie pentru copt. Intr-un castron, se freaca intre palme faina cu untul, pana ce se obtine o masa sfaramicioasa, se adauga zaharul si pe urma ouale batute cu laptele si se framanta un aluat moale. Se-ntinde aluatul pe o coala de hartie de copt, formandu-se un dreptunghi de 35×22 cm. Se unge aluatul cu unt moale, se presara peste el zaharul, fructele uscate, ghimbirul si scortisoara si se face sul. Se taie in 12 bucati egale si se aseaza in tava, una langa alta, in asa fel incat laturile lor sa se atinga. Se reduce temperatura cuptorului la 180º  C si se coc 25-30 de minute, pana ce se rumenesc. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca putin.

Pentru glazura: se pun apa si zaharul (intr-o craticioara) la foc potrivit si se lasa sa se topeasca zaharul, amestecand intruna. Dupa ce-a dat in clocot, se fierbe glazura inca doua-trei minute, fara a mai amesteca. Se ia craticioara de pe foc si se ung cu glazura prajiturile, cat sunt calde.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Gustari calde si minuturi

Carnaciori cu piure (Bangers and mash)

  • Eduard Nedelcu
  • August 6, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Preparate din carne de pasare

Ficatei de pasare pate

  • Eduard Nedelcu
  • August 6, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu lapte de pasare

  • Eduard Nedelcu
  • July 1, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu spanac si mozarella

  • Eduard Nedelcu
  • June 29, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Preparate din carne de porc

Budinca cu sunca

  • Eduard Nedelcu
  • February 14, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Preparate din carne de vita si oaie

Budinca din carne de vaca

  • Eduard Nedelcu
  • February 13, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort Mignon

  • Eduard Nedelcu
  • September 6, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort special de mere

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort Stan si Bran cu fructe

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort de smochine

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.