Ingrediente:
- sfecla rosie (500 g),
 - telina (1),
 - praz (2),
 - morcovi (3),
 - patrunjel (1),
 - varza (1/2),
 - untura (3 linguri),
 - faina (1 lingura),
 - bulion (3 linguri),
 - dafin (1 foaie),
 - carne de vaca (250 g),
 - marar,
 - sare,
 - smintina (1 pahar).
 
Mod de preparare:
Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri, apoi se inabusa in grasimea incinsa. Se toarna 2 litri de apa feirbinte, se sareaza si se adauga carnea si costita taiate in bucati. Se lasa sa fiarba la foc mic. Smintina se amesteca cu o lingurita de faina, cu bulionul cu rosii si se subtiaza cu bors (o cana), apoi se toarna in oala. Se mai pune o sfecla cruda, data prin razatoarea mare, apoi se lasa borsul sa clocoteasca pina ce carnea este moale. Se presara marar tocat si se serveste cu smintina.