Bauturi

  • 10:29 AM

    Ingrediente: 200 g vin rosu, 20 g coniac, 25 g zahar pudra, 50 g vermut, 5 g suc lamiie, 10 g bitter. Mod de preparare: Se amesteca bine vinul rosu cu coniac, suc de lamiie, zahar pudra, vermut si bitter. Servire: Se serveste cu cuburi de gheata in pahar. Se bea cu paiul.

  • 10:29 AM

    Ingrediente: votca (1/2 l), lamiie (3), zahar (4 linguri). Mod de preparare: Se amesteca votca cu zeama celor trei lamii si cu zaharul. Servire: Se serveste cu sifon.

  • 10:28 AM

    Ingrediente: 40 g suc de portocale, 60 g coniac, 10 g zahar pudra, 5 g bitter. Mod de preparare: Se amesteca sucul de portocala cu zahar pudra, coniac si bitter. Se da la rece. Servire: Se serveste cu cuburi de gheata in pahar.

  • 10:28 AM

    Ingrediente (1 portie): galbenus crud (1), zahar (2 linguri), punch de vin (40 ml). Mod de preparare: Se freaca galbenusul cu zaharul, se amesteca cu vinul si se da la rece.

  • 10:27 AM

    Ingrediente: un galbenus, 50 g ciocolata rasa sau 30 g cacao cernuta, 50 g zahar, 1/2 l lapte, vanilie, 100 g frisca batuta si indulcita. Mod de preparare: Galbenusul se freaca cu cacaua cernuta sau ciocolata rasa, cu zaharul vanilat si zaharul tos, turnind cite putin lapte clocotit si batind mereu cu furculita. Se pune

  • 10:26 AM

    Ingrediente: o lingurita cu virf (15 g) cafea macinata, o lingurita zahar (sau dupa gust), cca 100 ml apa. Mod de preparare: Este indicat sa se macine cafeaua in cantitati mici , pentru ca aceasta sa nu-si piarda aroma ; se pastreaza in cutii de metal sau borcane bine inchise cu capac.Cafeaua cea mai aromata

  • 10:26 AM

    Ingrediente: 15 g cafea de persoana, zahar dupa gust, apa. Mod de preparare: Se prepara in aparate speciale care incalzesc apa electric.In lipsa acestora, se prepara in filtre de diferite marimi, pentru 2 pina la 6-8 cescute.Filtrul se pune pe un suport special din portelan, perforat la baza, care se asaza peste un vas in

  • 10:26 AM

    Ingrediente: 2 cl coniac, 2 cl rom, 2 cl Madeira (vin dulce de Madeira), 12 cl lapte, 1 galbenus, 3 cuburi de gheata, nucsoara rasa. Mod de preparare: Se agita intr-un shaker coniac, rom, Madeira si galbenus, cu gheata si se strecoara intr-un pahar inalt. Bautura se completeaza cu lapte si deasupra se presara putina

  • 10:22 AM

    Ingrediente: coaja a doua portocale mari, 1 litru vin vechi, 200 g zahar, scortisoara, felii lamiie. Mod de preparare: Cojile de portocala se incalzesc bine in cuptor, se pun intr-un vas si se toarna vinul, se adauga zaharul si scortisoara. Se pastreaza o zi, apoi se incalzeste din nou. Servire: Se serveste in pahare cu

  • 10:21 AM

    Ingrediente: 1 kg smochine, 2 kg zahar, 6 l apa, 3 lamii, 10 g drojdie de bere (facultativ). Mod de preparare: Smochinele se trec prin masina de tocat si se pun intr-o damigeana de 10 l. Zaharul se dizolva in 3 l apa, se adauga sucul de la o lamiie si se lasa sa fiarba

  • 10:21 AM

    Ingrediente: 250-300 g stafide, 2 kg zahar, 6 l apa, 3 lamii, 10 g drojdie de bere (facultativ). Mod de preparare: Stafidele se trec prin masina de tocat si se pun intr-o damigeana de 10 l. Zaharul se dizolva in 3 l apa, se adauga sucul de la o lamiie si se lasa sa fiarba

  • 10:20 AM

    Ingrediente: banane (6), vin rosu (1 l), scortisoara (1 baton), zahar (250 g). Mod de preparare: Se pune pe foc vinul cu zaharul si scortisoara, iar cind s-a infierbintat, se introduc bananele cojite si taiate rondele. Se lasa pe foc inca 5 minute, apoi se da vasul jos, se scoate scortisoara si se da la