HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Biscuit cu lamaie

  • Eduard Nedelcu
  • August 2, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 6 persoane):

Biscuitul:

  • 4 oua,
  • 250g faina,
  • 250g zahar,
  • 250g unt,
  • 1 lamaie.

Crema:

  • 200g branza de vaci proaspata,
  • 100g smantana,
  • 60g zahar pudra,
  • 1 pachet zahar vanilat.

Decoratia:

  • 200g zahar pudra,
  • zeama de la o lamaie,
  • 50g fistic decorticat.

Mod de preparare:

Incalziti 20g unt si ungeti, cu ajutorul unei pensule, o tava rectangulara. Lasati sa se raceasca. Tapetati cu zahar. Incalziti cuptorul potrivit. Bateti untul cu restul de zahar pana ce amestecul devine o crema foarte fina. Adaugati apoi ouale unul cate unul. Cand compozitia este omogena, varsati faina, amestecand usor, apoi adaugati coaja fin rasa si sucul de la o lamaie. Umpleti tava cu aceasta compozitie si lasati-o sa se coaca la foc potrivit circa 40 de minute. Rasturnati biscuitul pe o tava si lasati-l sa se raceasca. In acest timp, preparati glazura: varsati intr-un vas sucul de lamaie si zaharul pudra. Amestecati bine pana obtineti o compozitie consistenta fina. Preparati crema: mixati branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilat, circa 1 minut. Puneti smantana foarte rece intr-un vas si bateti-o cu telul, apoi incorporati-o  in compozitia de mai sus. Cu un cutit cu lama fina si foarte ascutita taiati biscuitul pe orizontala al 2/3 din inaltimea sa. Intindeti toata crema pe felia subtire de biscuit si apoi reconstituiti-l. Turnati glazura peste prajitura si intindeti-o cu ajutorul unui cutit sau spatule de lemn. Presarati fistic sfaramat. Asteptati ca glazura sa se intareasca (circa 45 minute) si apoi serviti.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Sosuri

Sos de sunca si smantana

  • Eduard Nedelcu
  • August 2, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Salate

Salata de vinete

  • Eduard Nedelcu
  • August 2, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.