Afine cu crusta

Ingrediente (pentru 6 persoane):

  • 500 g afine proaspete,
  • 500 g mere de vara,
  • 1 lamaie,
  • 100 g zahar tos,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 150+20 g unt,
  • 150 g zahar brun (sau tos),
  • 150 g faina,
  • 20 g frisca nebatuta.

Mod de preparare:

Spalati si zvantati afinele fara sa le zdrobiti. Curatati merele de coaja si taiati-le in 4, indepartati partea lemnoasa si semintele, taiati-le felii si stropiti-le cu zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca. 2. Puneti merele intr-o cratita, adaugati zaharul tos, jumatate din zaharul vanilat si putina zeama de lamaie si fierbeti-le 15 minute la foc ceva mai iute si fara capac, amestecand din timp in timp. 3. Incalziti cuptorul la 210°C si ungeti cu unt o forma de budinca. Asezati pe fundul ei merele, deasupra lor afinele si stropiti-le cu sucul de lamaie ramas. Taiati restul de unt bucatele si frecati-l – intr-un bol – cu zaharul brun (sau tos) si cu faina, pana ce obtineti un aluat pe care-l dati apoi pe razatoarea mare. 4.Presarati peste afine aluatul faramitat si tineti-le la cuptor 20 de minute. Bateti frisca lichida cu restul de zahar vanilat si serviti-o impreuna cu afinele caldute.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.