Tarta cu spanac si mozarella

Share Button

Ingrediente (pentru 6 persoane):

  • 1 pachet aluat fraged (de tarta),
  • 500 g spanac congelat (intreg),
  • 75 g seminte de pin,
  • 75 g stafide,
  • 250 g mozarella (sau telemea moale de vaca),
  • 2 oua,
  • 200 ml smantana groasa,
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius, imbracati forma de tarta cu aluat si intepati aluatul cu o furculita (pe fundul formei). Puneti spanacul intr-o cratita pe foc mic, sa se dezghete. Intre timp, prajiti cateva minute semintele de pin – fara grasime – si lasati-le sa se raceasca pe hartie absorbanta. Taiati branza lamele, stoarceti spanacul cat mai bine intre palme si tocati-l, mai mare, cu un cutit si puneti-l intr-un castron, impreuna cu stafidele si cu jumatate din cantitatea de smantana. Adaugati sare, piper si nucsoara rasa si amestecati-le bine. Intindeti spanacul peste aluatul din tava, asezati deasupra lamelele de branza si turnati peste ele ouale batute cu smantana ramasa. Dati tarta la cuptor, lasati-o sa se coaca 30 de minute si serviti-o calda, dupa ce ati presarat peste ea semintele de pin.

kurtmann.ro
consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.