Pasteta de iepure

Share Button

Ingrediente:

  • 750 g carne de iepure marinata,
  • 1/4 kg ficat de vitel,
  • 100 g slanina afumata,
  • 100 g franzela,
  • 200 ml smintina,
  • 50 g unt,
  • 100 ml untdelemn,
  • 150 ml vin,
  • 2 linguri rom sau coniac,
  • 100 ml lapte,
  • 4 oua,
  • condimente,
  • o lingurita cu virf sare,
  • 150 g ceapa.

Mod de preparare:

Ceapa taiata marunt se caleste bine intr-o cratita, in tot untdelemnul, 2 minute adaugind apoi carnea taiata in bucati mai mari (3-4 cm). Se amesteca pina cind se coaguleaza la suprafata (2-3 minute), apoi se adauga vinul, romul, condimentele si sarea, prajindu-le in continuare la foc mic, acoperite, pina ce se moaie bine, adaugind putina apa sau zeama in care a fost marinata carnea, avind grija, ca, la sfirsit, sosul sa fie scazut. Carnea rece se trece prin masina de tocat de 3 ori impreuna cu ficatul crud, franzela muiata in lapte sau apa si nestoarsa si cu slanina afumata. La tocatura se adauga smintina, untul topit dar rece, si galbenusurile, amestecindu-se bine. Albusurile batute spuma se amesteca cu compozitia numai prin rasturnare, apoi se desarta in forma; se coace si se serveste la fel.

kurtmann.ro
consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.