Mere a la Tatin

Share Button

Ingrediente (pentru 6 persoane):

  • 1,5 kg mere,
  • 100 g zahar pudra,
  • 75 g unt.

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 210ºC. Se unge un vas de pamant (sau yena) cu 50 g unt topit si se presara cu jumatate din cantitatea de zahar. Merele, curatate de coaja si de partea lemnoasa, se taie felii mai groase si se asaza straturi-straturi in vas. Deasupra se presara restul de unt taiat bucatele si restul de zahar. Se acopera vasul cu o folie de aluminiu – intepata din loc in loc cu varful unui cutit – si se baga la cuptor. Se lasa merele sa se coaca 45 de minute si se servesc fierbinti sau caldute (eventual cu putina smantana sau inghetata).

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.