HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Preparate din peste si fructe de mare

Peste oriental

  • Eduard Nedelcu
  • August 6, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 6 persoane):

  • 6 bucati de peste (de cate 250 g fiecare),
  • un ardei gras,
  • zeama de la o lamaie,
  • trei catei de usturoi,
  • coriandru,
  • 12 masline verzi,
  • trei linguri ulei de masline,
  • o lingurita sofran,
  • doua lingurite chimen macinat,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Se curata usturoiul, se zdrobeste si se amesteca cu coriandrul (se gaseste la pliculete). Se adauga uleiul, zeama de lamaie, sofranul si chimenul. Se sareaza, se pipereaza. Se toarna mujdeiul astfel preparat intr-un vas mai adanc, se tavalesc prin el bucatile de peste (pe ambele parti), dupa care se acopera vasul cu o folie de plastic si se lasa o ora la frigider la macerat. (Intre timp, se mai intoarce de doua ori de pe-o parte pe alta.) Se curata ardeiul de seminte si nervuri, se taie in doua si pe urma in fasii subtiri. Maslinele se inmoaie doua minute intr-o craticioara cu apa fierbinte, apoi se lasa sa se scurga. Se ia un vas de pamant (sau Jena), se clateste cu apa rece si se asaza in el bucatile de peste. Se adauga fasiile de ardei, iar deasupra se toarna mujdeiul (piureul de usturoi cu coriandru, ulei si zeama de lamaie). Se acopera vasul cu un capac, se baga la cuptor, se aprinde focul, se regleaza temperatura la 180ºC si se lasa pestele sa fiarba circa 20 de minute. Se adauga maslinele si se mai lasa alte douazeci de minute sa fiarba. Pestele se serveste direct din vasul in care a fiert, cu o garnitura de orez si stafide.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Mancare cu legume

Cartofi cu piept afumat (Bacon)

  • Eduard Nedelcu
  • August 6, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Mere a la Tatin

  • Eduard Nedelcu
  • August 6, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Scrumbie afumata cu sos verde

  • Eduard Nedelcu
  • June 23, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Carne de peste in aspic

  • Eduard Nedelcu
  • June 23, 2014
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Peste rasol

  • Eduard Nedelcu
  • February 11, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Featured
  • Preparate din peste si fructe de mare

Dorada la cuptor cu piure de morcovi

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

File de pastrav cu legume sote

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Creveti in sos de vin alb

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Zacusca de cod

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Scoici cu sos de curry

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.