Carne de berbec cu tocana de legume

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

  • pentru 500 g de carne de berbec se iau 600 g cartofi,
  • 2 morcovi,
  • 1 patrunjel,
  • 1 ceapa,
  • 2 linguri bulion de rosii,
  • 2 linguri unt sau untura,
  • 1 lingura faina.

Mod de preparare:

Carnea de berbec (piept sau spata), spalata si luata de pe oase se taie bucati, se sareaza si se prajeste in tigaie. Cind este aproape prajita, se presara 1 lingura de faina. Apoi se asaza intr-o cratita, se adauga bulion de rosii, se toarna 2-3 pahare de supa sau apa fierbinte si se lasa sa fiarba inabusit la foc potrivit. Dupa 1 1/2 – 2 ore (la miel dupa 40-50 minute) se trece carnea intr-o cratita mai putin adinca si se adauga morcovi, patrunjel, ceapa, cartofi, curatati, spalati, taiati felii si prajiti, foi de dafin (1-2 foi) si 6-8 boabe de piper (sau o bucatica de ardei iute). Toate acestea se sting cu sosul strecurat de la carnea inabusita si se pun din nou la fiert 1/2 ore.

Servire:

Mincarea se asaza pe un platou si se presara cu patrunjel verde sau marar, taiate marunt.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.