Capitala Romaniei este fara doar si poate cel mai mare oras al tarii, asa ca este lesne de inteles faptul ca aici exista o multime de restaurante si de pizzerii.
Ei bine, cei mai multi dintre bucurestenii care isi doresc sa manance pizza Bucuresti, isi vor indrepta atentia de fiecare data atentia spre IlPizzaIolo, de unde vor putea comanda cea mai buna pizza din capitala.
Cei mai multi clienti care isi comanda pizza de aici, opteaza pentru Pizza Capricciosa. Acest lucru nu trebuie sa ne surprinda, pentru ca probabil Pizza Capricciosa este cea mai populara pizza din lume.
Numele sau vine in mod cert cu aspectul “Capricios” pentru aspectul sau si pentru combinatia de ingrediente, sunca, anghinare, ciuperci si masline negre. Si este “compusa din aceleasi ingrediente de pizza 4 anotimpuri, dar furnizarea lor este care face aceste doua pizza diferite.
In timp, asa cum se intampla adesea cu toate tipurile de pizza, Pizza Capricioasa a fost transformata datorita obiceiurilor si traditiilor diferitelor teritorii, ingredientele cu care este pregatita, pot varia de la o regiune la alta.
In Sicilia, de exemplu, exista Pizza Capricioasa, care nu are ou fiert printre ingredientele sale, iar maslinele negre de cele mai multe ori sunt inlocuite cu cele verzi adesea. La nord se intampla foarte des sa vezi aceasta pizza pregatita cu adaugarea de carnati taiate in forma de inele.
In cazul in care doriti sa aflati care este secretul pentru care o asemenea pizza este atat de gustoasa, in urmatoarele randuri ale acestui articol veti putea descoperi reteta pentru Pizza Capriciosa.
Ingrediente pentru o tava rotunda de coacere
Pentru aluat a veti nevoie de:
- 250 gr. de faina;
- 25 gr. din drojdie ;
- 6 linguri de ulei de masline;
- Sare.
Pentru sosul de rosii aveti nevoie de:
- 400 gr. din rosii decojite ;
- 2 linguri de ulei de masline;
- jumatate de lingurita de zahar;
- lingurita de cimbru uscat;
- jumatate de lingurita de oregano uscat ;
- 2 catei de usturoi;
Pentru a decora pizza aveti nevoie de:
- 150 gr. branza fiarta;
- 6 fileuri de ančovici sarate;
- 100 gr. din masline negre pittite;
- 10 inima de anghinare (in ulei);
- 150 gr. de mozzarella
Pregatirea pizza capricciosa
Adaugati faina intr-un castron si faceti o fantana in centru. Acum, amestecati drojdia in 1/8 litru de apa calda, apoi turnati amestecul in fantana de faina. Se presara intregul cu faina si se lasa sa se odihneasca timp de 15 minute intr-un loc cald. Dupa ce se face acest lucru, se adauga 100 ml de apa, un varf lingurita de sare si patru linguri de ulei la aluatul de baza, apoi se lucreaza impreuna, obtinandu-se o pasta neteda.
Apoi, continuati sa framantati bine timp de 10 minute, pana cand aluatul devine ferm, dar elastic si lasati-l sa se odihneasca acoperit cu o carpa, intr-un loc cald timp de aproximativ o ora.
Intre timp, se toarna rosiile intr-o cratita cu o lingura de ulei si se fierbe la o temperatura ridicata timp de aproximativ 7 minute, condimentandu-le cu sare, piper, zahar si plante aromatice, apoi se toaca fin usturoiul si se adauga la sos.
Ulterior, aduceti cuptorul la 250 ° C (daca este ventilat la 225 ° C), ulei intr-o tigaie de pizza cu ulei, apoi rostogoliti aluatul cu un bolt si rulati-l, acoperind peretii si lasandu-l sa se odihneasca timp de 15 minute.
In acest moment, taiati sunca in fasii, clatiti fileurile de ansoa pentru a elimina excesul de sare, taiati maslinele la jumatate, drenati inimile de anghinare, impartind-le in jumatate si taiati mozzarella in cuburi.
In cele din urma, turnati sosul de rosii peste paste, apoi adaugati sunca gatita, hamsii, masline, anghinare, sare si piper, apoi completati cu mozzarella cubulete, gatit pizza intr-un cuptor fierbinte timp de aproximativ 15 minute.
Asadar, acestia sunt pasii necesari pentru a prepara o Pizza Capriciosa. Oricat de bine v-ati descurca insa acasa in propria bucatarie, o asemenea pizza tot nu se poate compara cu una de la IlPizzaIolo, care este facuta pe vatra, la fel ca in inima Italiei.
Asadar, daca doriti vreodata sa mancati cea mai buna Pizza Capriciosa, de la IlPizzaIolo puteti comanda acest fel de pizza. Daca doriti sa faceti experimente, puteti respecta indicatiile de mai sus, si puteti sa incercati sa va pregatiti pizza acasa.