Cum se repatriaza decedatii din Italia?

Cum se repatriaza decedatii din Italia?

Foarte multi romani au ales sa paraseasca tara sperand ca printre straini viata lor va fi una mult mai usoara, si ca vor reusi sa castige suficient de multi bani astfel incat sa duca un trai lipsit de griji. Cei mai multi dintre cetatenii romani au ales sa plece in Italia la munca, iar motivele sunt evidente.

Nivelul de trai, cel putin acum multi ani in Italia era cu mult superior nivelului de trai din Romania, salariile castigate de ceilalti romani din Italia le trageau cu ochiul romanilor din tara, iar limba italiana se aseamana cu limba romana, deci romanii puteau invata foarte rapid limba italiana.

Tinand cont de aceste detalii, foarte multi romani au optat pentru Italia atunci cand au ales sa paraseasca tara, iar unii dintre ei au ajuns sa cunoasca fericirea in Italia. Acestia si-au gasit locuri de munca bine platite, au reusit sa isi duca si familiile in aceasta tara, iar lucrurile merg perfect pentru ei.

Multi romani insa care au plecat in Italia, si-au gasit sfarsitul departe de tara. Au fost diferite circumstante in care romanii au pierit printre italieni. Unii au murit fiind bolnavi, altii s-au sinucis, altii au murit in urma unor accidente de munca sau accidente rutiere. Au existat si crime, iar victime au fost cetateni romani.

Indiferent de felul in care au murit, majoritatea cetatenilor romani au fost repatriati din Italia, pentru a fi inmormantati acasa, aproape de cei dragi. Familiile indurerate au cautat cele mai atractive oferte ale firmelor de transport decedati Italia, pentru a-si permite sa isi repatrieze decedatii.

In continuare vom discuta putin despre repatrierea decedatilor din Italia, pentru ca familiile care vor ajunge in aceasta situatie dureroasa, sa aiba cat mai multe cunostinte despre ce inseamna repatrierea din Italia.

Ce este repatrierea?

Intr-un context funerar, repatrierea este transportul unei persoane care a murit de la o tara la alta. Acest lucru se poate referi fie la corpul lor, fie la cenusa lor dupa o incinerare.

Procesul de repatriere a unei persoane care a murit este foarte complicat si de obicei necesita ajutor profesional, iar din acest motiv familiile indurerate trebuie sa apeleze la serviciile firmelor de repatrieri, care vor organiza totul de la inceput pana la sfarsit, astfel incat familiile sfasiate de durere sa se poata ocupa de inmormantare.

De ce repatriza cineva?

Familiile aranjeaza repatrierea corpului decedatului sau a ramasitelor incinerate din mai multe motive. De exemplu, daca cineva moare in timpul vacantei sau daca este expat, a carui familie traieste in cea mai mare parte intr-o alta tara, ar fi o idee buna sa ii repatrieze pentru a le oferi un serviciu funerar la care intreaga familie le poate asista.

Unele familii prefera sa imprastie cenusa unui iubit intr-un loc semnificativ in strainatate, cum ar fi un loc preferat de vacanta. Altii aleg repatrierea internationala a ramasitelor din motive culturale sau religioase.

Cat costa repatrierea ramasitelor?

Costul international de transport funerar pentru repatriere va depinde de locul in care persoana care a decedat este si unde doriti sa fie transportata. Daca de exemplu, trebuie repatriat un decedat din Nordul Italiei, si pana in Vestul Romaniei, costul repatrierii va fi mai mic decat in cazul unei repatrieri din Sicilia de exemplu si pana intr-o localitate din Nordul Moldovei sau din Dobrogea. Acest lucru este firesc in conditiile in care distanta care trebuie parcursa este mult mai mare.

Apoi, conteaza foarte mult si serviciile prestate de catre firma de repatrieri. Daca reprezentantii firmei se ocupa de obtinerea documentelor necesare pentru repatriere, de imbalsamat si de procurarea sicriului din zinc, necesar pentru transportul funerar international, atunci cu siguranta costul repatrieri va fi unul mai mare decat in cazul in care de aceste lucruri s-ar ocupa familia decedatului.

Cum se repatriaza persoanele decedate din Italia?

Exista firme de repatrieri decedati care le ofera familiilor posibilitatea repatrierii decedatilor cu avionul, pentru ca decedatul sa ajunga mai repede in tara si sa fie inmormantat mai repede. Exista insa si varianta repatrierii cu masini speciale pentru transport funerar international. Aceasta varianta este preferata de catre cele mai multe familii indurerate, mai ales datorita faptului ca este mai atractiva din punct de vedere financiar decat repatrierea cu avionul.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.