HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Tort "Padurea Neagra" cu ciocolata

  • Eduard Nedelcu
  • October 4, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 12 felii):

Blat:

  • 200g faina,
  • 50g zahar,
  • sare,
  • 100g unt,
  • 1 galbenus.

Crema si ornat:

  • 100g gem de visine,
  • 2 linguri zahar pudra,
  • 125ml visinata,
  • 7g gelatina,
  • 750g visine din compot,
  • 2 linguri rase de amidon,
  • 60g zahar,
  • 750ml frisca,
  • 3 plicuri zahar vanilat,
  • visine glasate si ciocolata rasa.

In plus:

  • un blat de ciocolata (diametru 26cm, 3 nivele).

Mod de preparare:

Blat. Cuptorul se incinge la 180grade. Se framanta un aluat din faina, zahar, un praf de sare, unt si galbenusuri. Se unge fundul unei forme de tort si se intinde inauntru aluatul. Se inteapa si se coace 25 minute. Se lasa sa se raceasca. Blatul preparat in casa se unge cu gem si se aseaza deasupra primului nivel de blat de ciocolata. Toate blaturile de ciocolata se stropesc cu un amestec de visinata si zahar pudra.
Crema. Se inmoaie gelatina. Visinele se lasa sa se scurga; se pastreaza 500ml suc. Se amesteca amidonul si zaharul cu 4 linguri de suc de visine. Restul de suc se da in fiert, se adauga compozitia de amidon si se fierbe 1 minut. Se lasa sa se raceasca si se inglobeaza visinele. Gelatina se dizolva in bain-marie. Se bate frisca si se adauga gelatina, in fir subtire; se inglobeaza. Apoi se adauga zaharul vanilat si se omogenizeaza. Se introduc in sprit 6 linguri de frisca. Compozitia de visine se repartizeaza pe blaturile montate. Se acopera cu ¼ din frisca; se aseaza apoi al doilea nivel de blat de ciocolata, 1/3 din restul de frisca, al treilea nivel de blat de ciocolata si restul de frisca. Se orneaza cu cuiburi de frisca, visine glasate si ciocolata rasa. Se da tortul la rece circa 2 ore.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Gustari reci

Tartine cu margarina si sardele

  • Eduard Nedelcu
  • October 3, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Bauturi

Sirop de mure sau de coacaze rosii de padure (merisoare)

  • Eduard Nedelcu
  • October 4, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.