HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Tort de mac si ciocolata

  • Eduard Nedelcu
  • August 8, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 12 portii):

Blat alb:

  • 150g faina,
  • 50g zahar,
  • 100g unt,
  • 1 galbenus.

Blat negru:

  • 3 oua,
  • 100g zahar,
  • 100g faina,
  • 3 linguri lichior de migdale,
  • 20g cacao,
  • 1 lingurita praf de copt.

Crema de mac:

  • 7g gelatina,
  • 300ml lapte,
  • 100g mac macinat,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa,
  • 500ml frisca.

In plus:

  • 150g dulceata de coacaze,
  • 100g ciocolata rasa.

Mod de preparare:

Se framanta rapid ingredientele pentru blatul alb; aluatul se infasoara in folie si se da la rece 30 de minute. Cuptorul se incinge la 180 grade. Pentru blatul negru, se bat ouale cu zaharul si lichiorul de migdale timp de circa 8 minute. Se amesteca separat faina cu cacao si praf de copt si se cern deasupra. Se inglobeaza si compozitia se aseaza intr-o forma de tort (diametru 26cm) tapetata cu hartie de copt. Se coace timp de circa 25 de minute. Blatul se lasa sa se raceasca. Se intinde aluatul alb si se introduce intr-o forma tapetata de hartie de copt. Se coace 20 minute la 180 grade. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Se inmoaie gelatina. Laptele se da in fiert 3-4 minute cu mac, zahar vanilat, coaja de lamaie. Se ia de pe foc. Gelatina se dizolva inauntru, vasul se plonjeaza intr-o baie de apa rece si se amesteca pana se raceste. Frisca batuta se inglobeaza imediat ce compozitia incepe sa se intareasca. Blatul alb se unge cu dulceata. Blatul negru se taie pe 2 nivele; nivelul de jos se aseaza pe blatul alb si se acopera cu ½ din cantitatea de crema; se aseaza apoi nivelul 2 de blat negru si restul de crema. Tortul se da la frigider 2 ore si inainte de servire se decoreaza cu ciocolata.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Sosuri

Sos verde

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Sosuri

Sos de portocale

  • Eduard Nedelcu
  • August 8, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.