HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Tort de clatite

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 50g faina (pentru clatite),
  • 30g cacao,
  • 4 oua,
  • 400ml lapte,
  • 60g zahar,
  • 50g unt.

Pentru crema si ornat:

  • 450ml suc de portocale,
  • 150g zahar,
  • 2 lingurite coaja de lamaie rasa,
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa,
  • 2 plicuri praf de budinca de vanilie,
  • 50ml suc de lamaie,
  • 650 ml frisca,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • felii de portocala,
  • visine,
  • ciocolata rasa.

Mod de preparare:

Clatitele: Faina si pudra de cacao se amesteca intr-un castron. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu lapte si se inglobeaza in faina; se lasa aluatul sa stea 20 min. Se bat albusurile cu zahar si se inglobeaza in aluat. Se coc intr-o tigae 4 clatite groase. Se lasa sa se raceasca.

Crema: Se pun la fiert 400ml suc de portocala cu zahar, coaja de portocala si coaja de lamaie. Se amesteca praful de budinca impreuna cu sucul de lamaie si restul de suc de portocala si se inglobeaza, amestecand continuu, in suc. Se lasa sa fiearba. Budinca se ia de pe foc si se amesteca intr-o baie de apa de la gheata pana se raceste. Se bat 400ml frisca si se inglobeaza in crema.

Finisare: Se aseaza pe un platou o clatita si se unge cu 1/3 din cantitatea de crema. Se aseaza a doua clatita si se unge cu jumatate din crema ramasa, Se aseaza a treia clatita si se unge cu restul de crema. Se aseaza clatrita a patra in chip de capac. Se bat 250ml frisca impreuna cu zaharul vanilat; se introduc in sprit si se fac gramajoare pe tort. Se orneaza cu felii de portocala, visine si ciocolata.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu struguri

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu lamaie

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.