HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Tort cu piscoturi si fructe

  • Eduard Nedelcu
  • January 6, 2009
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 8 oua,
  • 30 gr gelatina praf,
  • 12 lingurite lapte praf,
  • 500 gr zahar tos,
  • 3 linguri faina,
  • 3 linguri cafea solubila (ness),
  • 1/2 lingurita sare de lamiie dizolvata in 1 lingurita apa,
  • 1 punga piscoturi (26 buc – se gasesc in comert, la pungi),
  • fructe (1 banana, 1 kiwi, 1 portocala, ananas din conserva),
  • 2-3 pliculete zahar vanilinat frisca pentru ornat.

Mod de preparare:

1.Gelatina se pune in 250 ml apa si se lasa la inmuiat citeva ore.

2.Galbenusurile impreuna cu 250 gr zahar si laptele praf, 500 ml apa si zaharul vanilinat se pun la fiert intr-o oala PE BAIE DE ABURI(!) si se amesteca pina se leaga bine.

3.Tot pe baie de aburi se incalzeste si gelatina (Atentie! Gelatina NU se fierbe), apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus, amestecind pina se ingroasa. Se da la rece (in frigider), amestecind din cind in cind.

4.Se bat albusurile spuma impreuna cu restul de 250 gr zahar tos si se adauga la restul de compozitie, apoi se mai da la rece.

5.Se unge cu unt forma si se aranjeaza piscoturile de jur-imprejur, pe inaltimea lor, apoi se toarna jumatate din compozitie.

6.Se lasa la rece 10 minute, timp in care cealalta jumatate din compozitie se amesteca cu ness-ul, apoi se toarna peste primul strat.

7.Se lasa la frigider 24 ore. Inainte de a se scoate din forma se taie bucatile de piscoturi la nivelul stratului de crema, se incalzeste putin forma si se rastoarna pe un platou.

8.Se decoreaza cu frisca.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Tort cu nuca

  • Eduard Nedelcu
  • January 6, 2009
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Tort de biscuiti cu serbet

  • Eduard Nedelcu
  • January 6, 2009
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.