Tort cu nuca

Share Button

Blatul:

  • 250 g zahar pudra,
  • 6 oua, 25 g nuci,
  • 3 lg pesmet fin,
  • 1 lg faina, rom, coaja lamiie

Crema:

  • 250 g zahar,
  • 100 g nuci,
  • 4 galbenusuri,
  • 250 g unt,
  • 2 lg ciocolata rasa

Mod de preparare:

consultanta Dan Bradu

Blatul: se bat galbenusurile cu zaharul cam 25 minute, se adauga faina cu pesmetul, nucile pisate, coaja rasa de lamiie, o lingurita rom si la urma albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hirtie, unsa cu unt si se coace la foc potrivit. Se scoate blatul cit e cald,se inteapa cu furculita si se stropeste cu sirop de zahar si rom.

Crema: se fierbe zaharul cu putina apa pina se leaga dupa care se toarna in acest sirop nucile macinate si se amesteca pina devine o pasta. Cind s-a racit se adauga pe rind galbenusurile untul frecat spuma si ciocolata rasa. Se amesteca bine si se umple blatul taiat pe din doua. Se imbraca tortul si se orneaza.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.