Top piese de schimb masini de spalat rufe

Top piese de schimb masini de spalat rufe

Cand ai o masina de spalat noua, in prima faza nu prea iti sta mintea la ceea ce ar trebui sa insemne piesele de schimb necesare inlocuirii celor ce s-ar putea defecta in timp. Cel mai des, astfel de ganduri apar abia in momentul in care ne confruntam cu o defectiune ce ar putea avea la baza un astfel de element, iar in acea situatie suntem efectiv nevoiti sa cautam piesele de schimb necesare.

Exista nenumarate magazine de profil ce pun la dispozitie aceste piese, insa putini dintre distribuitori se pot lauda si cu cunostinte temeinice de instalare a acestora.

Aici intra in scena specialistii in reparatii masini de spalat . Uitandu-ne putin pe internet, la cazurile cele mai frecvente de masini de spalat ce au avut nevoie de reparatii, am reusit sa intocmim un soi de top al celor mai utilizate piese de schimb, pe care le puteti gasi cu usurinta pe internet, insotite de garantia punerii in opera de catre profesionisti.

Una dintre cele mai cautate piese de departe (cel putin pana la inventarea motoarelor speciale ce au proprietatea de a induce miscarea masinii de spalat, in speta tamburului in mod extrem de silentios), este cureaua de transmisie. Aceasta, avand la baza un compus pe baza de cauciuc foarte elastic, se poate deteriora destul de des, mai ales datorita sarcinilor mari la care este supusa.

In timpul procesului de rotire al tamburului, aceasta poate suferi intinderi extreme in urma vibratiilor puternice, mai ales in cazul in care cuva masinii de spalat este supraincarcata.

Greutatea cuvei si a incarcaturii poate determina in acest fel un efort suplimentar de frecare si de intindere, in urma caruia cureaua de transmisie poate ceda.

O alta piesa de schimb necesara, si la fel de utila, o reprezinta pompa de evacuare. Aceasta joaca un rol foarte important deoarece cu ajutorul ei se produce eliminarea apei rezultate in urma procesului de spalare.

La fel de importanta in interiorul unei masini de spalat este si tubulatura acesteia, care este deseori supusa deteriorarilor provenite din gradul de murdarie al rufelor sau din depunerile de calcar provenite din apa. In cazul acestora preturile sunt destul de reduse fiind executatate din PVC, spre deosebire de cele din otel sau aliaje special tratate impotriva coroziunii.

Din categoria pieselor ce necesita schimbarea la anumite intervale de timp, face parte si binecunoscuta rezistenta a masinii de spalat. Nu putem contesta aportul major pe care il aduce aceasta piesa, deoarece ea este responsabila pentru incalzirea apei ce eficientizeaza procesul de curatare a hainelor in interiorul cuvei. Rezistenta masinii de spalat se poate deteriora in timp datorita suprasarcinilor (ce determina arderea acesteia), sau poate fi afectata de depunerile de calcar prezente in apa dura folosita pentru ciclurile de spalare.

Din fericire aceste piese mici necesare substituirii nu sunt foarte scumpe, insa este foarte important ca acestea sa fie achizitionate din magazine specializate pe acest segment de piata.

Mai putin schimbate, insa nu scutite de probleme, sunt obiectele interne ale masinii de spalat, componentele care dealtfel sunt si putin mai scumpe din punct de vedere material. Cuva, tamburul, motorul, sunt elemente care odata defectate nu pot fi decat inlocuite.

Este imperios necesar ca piesa ce urmeaza a fi inlocuita sa fie similara cu cea veche, pentru a nu crea probleme in cazul punerii in functiune a masinii de spalat.

 

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.