Sfaturi pentru constructii hale industriale

Sfaturi pentru constructii hale industriale

Atunci cand doriti sa construiti hale metalice in Cluj si nu numai este indicat sa tineti cont de cateva aspecte importante.

Un prim sfat este sa angajati un manager de proiect cu experienta in constrcutii si sa ii spuneti clar de ce anume aveti nevoie si care sa va informeze pe intreaga durata a lucrarii. Daca va doriti sa coordonati personal proiectul sau impreuna cu o persoana din cadrul firmei va oferim cateva idei de care este bine sa tineti cont.

Definiti cu arhitectul fiecare detaliu al lucrarii pe care urmeaza sa o realizati. Faceti un caiet de sarcini, mai multe planse, liste cu cantitatile de materiale si cu detaliile de executie.

Nu omiteti unele elemente doar pentru ca un constructor va spune ca totul este inclus. Cereti ca acesta sa defineasca exact ce anume inseamna totul. Realizati un grafic de executie pentru proiect in care sa fie incluse toate activitatile care tin de acest proiect.

Va recomandam sa urmatiri cu atentie calitatea, timpul si costul lucrarii.

De asemena, va recomandam sa alegeti cu atentie furnizorii de materiale si constructorii verificand referintele, exeprienta, garantiile pe care le ofera si materialele pe care le utilizeaza.

Chiar daca aveti un contract super avantajos cu o firma este recomandat sa va luati masuri de precautie in plus verificand in prealabil livrarile si receptia produselor.

Se recomanda sa aveti un diriginte de santier care sa aiba experienta si care sa isi petreaca foarte mult timp pe santier pe intreaga perioada a lucrarilor. Intalnitiva si stati de vorba macar odata pe saptamana cu cei implicati in constructie.

Nu demarati lucrarea daca nu aveti intreg proiectul finalizat si toate contractele cu firmele furnizoare semnate, pentru ca toti acestia mentionati sa poata fi prezenti la primele intalniri cand se discuta organizarea lucrarii. Semnati doar contracte cu pret fix cu toate partile implicate si in acest mod ii veti determina sa studieze cu atentie proiectele si sa solicite clarificari suplimentare in ceea ce priveste costructia.

Atunci cand cumparati un teren pe care urmeaza sa construiti o hala industriala este bine sa tineti cont de cateva aspecte. La ce distanta se afla utlitatile (apa, gazele, canalizarea si curentul( si daca pot satisface toate nevoile noastre.

Trebuie sa va ganditi la modul in care va puteti racorda la drumuri judetene, nationale sau europene.

Este important sa stiti daca in zona in care construiti se afla situri arheologice. Nu uitati sa va interesati si daca pe terenul cumparat pot fi instalate magistrale de gaz, canalizare, linii de curent sau tevi de apa, daca exista un regim special de constructie in ceea ce priveste inaltimea, in apropierea unitatilor militare sau in preajma aeroporturilor.

Inainte de a cumpara un teren solicitati un studiu geotehnic si ridicarea topografica. Daca terenul este o afacere buna faceti cele doua lucrari pe propria cheltuiala.

Dupa ce aveti cele doua lucrari facute mergeti cu ele la un consultant sau la un proiectant, si acestia vor sti sa le interpreteze cum ar trebui si va vor spune daca terenul se preteaza pentru nevoile pe care le aveti.

Ordinea in care faceti fiecare lucru este aleatoare, dar este bine sa oferiti cate un raspuns la fiecare punct.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.