Ingrediente (pentru 9 bucati):
Pentru aluat:
- 200 g unt moale,
- 100 g zahar,
- 1 varf de cutit sare,
- 1/4 baton de vanilie (miezul razuit),
- coaja rasa de la 1/2 lamaie,
- 300 g faina.
Pentru umplutura:
- 6 albusuri,
- 1 lingurita zeama de lamaie,
- 180 g zahar,
- 300 g coacaze.
Mod de preparare:
Se framanta aluatul, se inveleste intr-o folie de plastic, se tine circa 2 ore la rece si apoi se intinde pe planseta infainata (grosimea: 4 mm). Se decupeaza 6 cercuri si se imbraca cu ele 6 forme mici de tarta (12 cm diametrul). Se coc 12-15 minute, acoperite cu hartie pentru copt si un strat de boabe de fasole, dupa care se indeparteaza hartia si boabele si se mai dau circa 8 minute la cuptor. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma, adaugand – cand incep sa se intareasca – putina zeama de lamaie, iar cand spuma s-a intarit bine, si zaharul, putin cate putin (in ploaie). Se incorporeaza 250 g coacaze si se umplu tartele cu spuma. Se dau din nou la cuptor, sub grill, si se lasa pana ce bezeaua se rumeneste putin la suprafata. Se orneaza cu coacazele puse deoparte.