HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarte cu crema si capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 6 persoane):

Pentru aluatul nisipos:

  • 300 g faina,
  • 125 g unt + 20 g pentru uns formele,
  • 125 g zahar,
  • 1 ou,
  • 2 lingurite scortisoara pisata,
  • 1 varf de cutit sare.

Pentru garnitura:

  • 500 g capsuni,
  • 250 ml lapte,
  • 2 galbenusuri,
  • 30 g faina,
  • 80 g zahar,
  • cateva frunze de menta.

Mod de preparare:

Puneti intr-un castron 250 g faina impreuna cu zaharul, scortisoara si sarea, faceti o gropita la mijloc si incorporati untul moale, taiat bucatele, si oul intreg. Framantati repede aluatul cu varfurile degetelor si, cand devine omogen, faceti un bulgare si lasati sa se odihneasca la rece pana ce preparati crema. Puneti laptele sa fiarba. Separat, bateti ouale cu zaharul si adaugati faina, amestecand bine. Turnati putin lapte fierbinte deasupra, bateti puternic cu telul. Varsati amestecul astfel obtinut in cratita cu lapte si lasati sa fiarba la foc mic, amestecand intruna, pana ce crema se desprinde de pe margini. Rasturnati-o intr-un castron si lasati-o sa se raceasca. Incingeti cuptorul la 180°C si intindeti aluatul pe planseta. Imbracati cu el sase forme mici de tarta – unse si infainate -, puneti peste aluat hartie pentru copt si un strat de boabe de fasole si dati tartele 15 minute la cuptor. Indepartati hartia si boabele de fasole si lasati-le sa se raceasca. Curatati capsunile, spalati-le si taiati-le in patru. Intindeti crema rece peste aluatul din cele sase forme, asezati deasupra sferturile de capsuni si decorati tartele cu frunzulite de menta sau, eventual, cu zahar tos.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarte cu branza de vaci

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Tort cu branza de vaci, mere si coacaze

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu lapte de pasare

  • Eduard Nedelcu
  • July 1, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu spanac si mozarella

  • Eduard Nedelcu
  • June 29, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Preparate din carne de porc

Budinca cu sunca

  • Eduard Nedelcu
  • February 14, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Preparate din carne de vita si oaie

Budinca din carne de vaca

  • Eduard Nedelcu
  • February 13, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort Mignon

  • Eduard Nedelcu
  • September 6, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort special de mere

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort Stan si Bran cu fructe

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort de smochine

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.