Supa “Gazpacho” spaniola

kurtmann.ro
Share Button

Ingredienet (pentru 4 portii):

  • 5 rosii mari coapte si aproape moi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 castravete sau 2 cornichon
  • 1 ou
  • 3 felii de paine
  • 100 ml otet de vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  • cateva frunze de menta proaspata

Legumele se curata, se spala si se taie bucati mai mari.

Oul se fierbe tare si painea se inmoaie intr-un castron cu o cana de apa si 100 ml de otet. Dupa 5 minute se pun legumele, oul taiat si painea scursa intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie si se fac crema. Daca este prea groasa se mai adauga o rosie zemoasa. Se toarna si uleiul, se asezoneaza cu sare si piper si se tine in frigider cel putin o ora inainte de servire.

Se mananca rece cu cateva frunze de menta pe deasupra si crutoane, daca se doreste.

Pofta buna!

 

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.