Supa deasa de mazare uscata (crema)

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

  • 4 l apa,
  • 400 g mazare uscata,
  • 1 morcov mic,
  • 1 ceapa mica,
  • 1 felie de slanina,
  • 1/2 lingura unt sau 1 lingura ulei,
  • 1/2 lingurita zahar,
  • sare.

Mod de preparare:

Se alege, se spala si se pune mazarea la muiat din ajun. A doua zi se schimba apa si se pune la foc mic cu apa rece, sa se incalzeasca cu incetul. Se prajesc putin in unt sau in ulei morcovul, ceapa, patrunjelul si o felie de slanina fiarta, taiate in patratele mici. Toate acestea se adauga in oala cu mazare dupa ce a dat in fiert. Se sareaza si se lasa sa fiarba aproape doua ore. Se trece prin sita si se subtiaza cu zeama din oala, adaugand apa, daca este nevoie. Se pune zaharul. Se lasa sa mai fiarba, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda de fund. Cand este gata, se adauga putin unt proaspat sau o lingura de smantana si, daca avem, putina mazare verde conservata. Se serveste cu bucatele de paine prajita in unt.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.