HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa de pui cu lamaie

  • Eduard Nedelcu
  • June 22, 2014
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 750 g pui (bucati),
  • 1 morcov,
  • 1/4 radacina de telina,
  • 2 cepe,
  • o lingurita boabe de piper,
  • o foaie de dafin,
  • sare,
  • 1/2 ceasca orez cu bobul lung,
  • o lamaie,
  • 2 oua,
  • 2 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare:

Se spala carnea si se pune intr-o oala. Se toarna peste ea 1 1/4 l de apa (nu mai mult) si se lasa sa dea in fiert fara capac. Se curata morcovul, telina si ceapa si se taie nu prea marunt. Se indeparteaza spuma, se introduc zarzavatul, boabele de piper si foaia de dafin, se sareaza si se lasa sa fiarba (cu capac) la foc mic, circa o ora. Se scoate carnea, se strecoara supa, se pune iarasi pe foc, se adauga orezul si se lasa sa fiarba la foc potrivit inca 15 minute (fara capac). Se curata carnea fiarta de pielita, se dezoseaza si se taie fasii. Lamaia, spalata cu apa fierbinte, se taie in doua. Din fiecare jumatate se taie cate doua felii subtiri, dupa care jumatatile se storc de zeama. Intr-un castron se bat bine ouale cu zeama de lamaie, adaugandu-se – putin cate putin – o ceasca de supa fierbinte. Se toarna apoi in oala impreuna cu fasiile de carne. Se lasa supa sa se-nfierbante bine (sa nu dea in clocot!) si, cand se serveste, se presara cu patrunjel verde tocat si se garniseste cu felii de lamaie.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa de perisoare cu tarhon

  • Eduard Nedelcu
  • June 21, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Preparate din vanat

Carne de vanat in aspic

  • Eduard Nedelcu
  • June 22, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de cartofi

  • Eduard Nedelcu
  • July 24, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de carote

  • Eduard Nedelcu
  • July 24, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa a la Izalina

  • Eduard Nedelcu
  • July 23, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa de perisoare cu tarhon

  • Eduard Nedelcu
  • June 21, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa de gris rumenit

  • Eduard Nedelcu
  • June 21, 2014
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de burta

  • Eduard Nedelcu
  • February 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa cu usturoi

  • Eduard Nedelcu
  • February 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa de telina

  • Eduard Nedelcu
  • February 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.