Ingrediente:
- morcov (2 buc.),
- pastarnac (1 buc.),
- patrunjel (o radacina),
- varza (2-3 frunze),
- telina (1 buc.),
- ceapa (2 buc.),
- ardei gras (2 buc.),
- cartofi (2-3 buc.),
- faina (1 lingura),
- unt (100 gr.),
- conopida (2-3 buchetele),
- dovlecel (1 buc.),
- fasole verde (o mana),
- mazare (o mana),
- sare,
- apa (2 l).
Mod de preparare:
Zarzavetul si legumele se curata, se spala si se aseaza la foc. Cand totul este bine fiert se strecoara, apoi se trece prin sita. Se topeste o parte din unt in vasul in care a fiert zarzavatul, se presara faina, se amesteca bine, apoi se pune si pireul de zarzavat. Dupa ce totul s-a inabusit putin, se adauga zeama de zarzavat si se lasa sa mai fiarba 15-20 min. la foc mic.
Servire:
Se serveste la masa cu restul de unt si verdeata pe deasupra, iar drept garnitura, cu crochete de paine prajita sau cu saleuri.
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.
Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)
- De ce merita sa cumparati un smartwatch in anul 2021? - January 14, 2021
- Cum ne petrecem Craciunul in acest an? - December 18, 2020
- Cele mai bune aplicatii de chat pentru iPhone - December 15, 2020
Comentarii recente