Supa crema de legume si zarzavat

Ingrediente:

  • morcov (2 buc.),
  • pastarnac (1 buc.),
  • patrunjel (o radacina),
  • varza (2-3 frunze),
  • telina (1 buc.),
  • ceapa (2 buc.),
  • ardei gras (2 buc.),
  • cartofi (2-3 buc.),
  • faina (1 lingura),
  • unt (100 gr.),
  • conopida (2-3 buchetele),
  • dovlecel (1 buc.),
  • fasole verde (o mana),
  • mazare (o mana),
  • sare,
  • apa (2 l).

Mod de preparare:

Zarzavetul si legumele se curata, se spala si se aseaza la foc. Cand totul este bine fiert se strecoara, apoi se trece prin sita. Se topeste o parte din unt in vasul in care a fiert zarzavatul, se presara faina, se amesteca bine, apoi se pune si pireul de zarzavat. Dupa ce totul s-a inabusit putin, se adauga zeama de zarzavat si se lasa sa mai fiarba 15-20 min. la foc mic.

kurtmann.ro

Servire:

Se serveste la masa cu restul de unt si verdeata pe deasupra, iar drept garnitura, cu crochete de paine prajita sau cu saleuri.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.