Ingrediente:
- morcov (2 buc.),
 - pastarnac (1 buc.),
 - patrunjel (o radacina),
 - varza (2-3 frunze),
 - telina (1 buc.),
 - ceapa (2 buc.),
 - ardei gras (2 buc.),
 - cartofi (2-3 buc.),
 - faina (1 lingura),
 - unt (100 gr.),
 - conopida (2-3 buchetele),
 - dovlecel (1 buc.),
 - fasole verde (o mana),
 - mazare (o mana),
 - sare,
 - apa (2 l).
 
Mod de preparare:
Zarzavetul si legumele se curata, se spala si se aseaza la foc. Cand totul este bine fiert se strecoara, apoi se trece prin sita. Se topeste o parte din unt in vasul in care a fiert zarzavatul, se presara faina, se amesteca bine, apoi se pune si pireul de zarzavat. Dupa ce totul s-a inabusit putin, se adauga zeama de zarzavat si se lasa sa mai fiarba 15-20 min. la foc mic.
Servire:
Se serveste la masa cu restul de unt si verdeata pe deasupra, iar drept garnitura, cu crochete de paine prajita sau cu saleuri.