Ingrediente:
- 500 g paste fainoase in forma de spirala,
- 500 g carne tocata amestec,
- facultativ 3-4 carnaciori semiafumati,
- 1-2 cepe (in functie de marime),
- suc de rosii sau o conserva de rosii in bulion,
- ulei,
- cimbru,
- condimente pentru carne tocata.
Mod de preparare:
Pastele se fierb dinainte dupa instructiunile de pe pachet. Se scurg si se lasa acoperite, ca sa nu faca pojghita. Intr-o cratita mai mare se caleste ceapa taiata marunt pana este sticloasa (nu se arde). Se adauga carnea tocata, condimentele si cimbrul. Daca se pun si carnaciori, acestia se taie feliute si se calesc impreuna cu ceapa. Tot amestecul se fierbe bine, adaugand la nevoie apa. Nu trebuie sa aiba aspect uscat, ci ca un sos. Aproape de final se adauga sucul de rosii sau conserva de rosii (acestea se toaca marunt si se pun cu tot cu bulion). Se mai lasa sa dea 1-2 clocote. Peste carne se pun pastele, se amesteca totul bine, se stinge focul.
Mod de servire:
Se serveste ca mancare de sine-statatoare, pentru ca este foarte satioasa. Merge vinul rosu.