HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Sosuri

Sos picant

  • Eduard Nedelcu
  • June 7, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 30-50 ml untdelemn,
  • 50 g ceapa,
  • 150-200 ml vin acrisor,
  • 100 ml suc de rosii,
  • o lingurita rasa mustar,
  • 25 g faina,
  • 300 ml apa,
  • sare,
  • piper,
  • 2 boabe ienibahar,
  • o foaie de dafin,
  • o bucatica de scortisoara,
  • o cuisoara intreaga,
  • sare.

Mod de preparare:

Acest sos trebuie sa contina arome puternice si neaparat vin. Se poate pune, dupa gust, din toate. Ceapa rasa fin se caleste cu grasimea la foc mic, numai un minut, ca sa-si dezvolte aroma, apoi se stinge cu apa si se lasa sa fiarba 10 minute la foc mic. Dupa aceea se adauga faina diluata cu vinul si cu toate celelalte. Sosul se lasa sa fiarba 2-3 clocote, ca sa se lege cu faina si, apoi, se sareaza. Daca este prea gros, se dilueaza cu apa, vin sau suc de rosii, dupa gust. Se serveste cu snitel, escalop de vitel, ficat prajit natur, chiftele, rulada de carne etc.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Sosuri

Sos de vin pentru peste rasol

  • Eduard Nedelcu
  • June 7, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Sosuri

Sos romanesc

  • Eduard Nedelcu
  • June 7, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos de hrean

  • Eduard Nedelcu
  • July 23, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos picant de rosii cu mustar

  • Eduard Nedelcu
  • July 22, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos picant

  • Eduard Nedelcu
  • July 21, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos de visine

  • Eduard Nedelcu
  • July 21, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos de vin pentru peste rasol

  • Eduard Nedelcu
  • July 20, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos de soia

  • Eduard Nedelcu
  • July 20, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos de ciuperci

  • Eduard Nedelcu
  • July 19, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos de ciuperci cu ceapa

  • Eduard Nedelcu
  • July 19, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.