HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Sosuri

Sos maioneza

  • Eduard Nedelcu
  • September 8, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

3 galbenusuri,

300 g ulei,

1 lingurita zeama de lamaie sau otet,

sare.

Mod de preparare:

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si un praf de sare. Se freaca cu o lingura de lemn sau se bat cu telul pana ce galbenusurile sunt bine amestecate. Apoi se adauga uleiul picatura cu picatura. Se freaca mereu, punand din cand in cand si putina lamaie. Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate adauga si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult. Daca se intampla ca maioneza sa se taie in cursul pregatirii, se pune un galbenus de ou in alt castron, se amesteca cu o lingura de lemn apoi, cu o lingurita, se adauga putin cate putin din maioneza care s-a taiat, pana se amesteca toata. Una din cauzele pentru care uneori maioneza se taie este intrebuintarea uleiului prea rece. De aceea iarna se recomanda ca uleiul sa fie putin incalzit inainte de intrebuintare. Daca maioneza este reusita, dar prea groasa, se poate subtia cu putina apa.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Garnituri

Scordolea de nuci

  • Eduard Nedelcu
  • September 8, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Sosuri

Sos maioneza cu smantana

  • Eduard Nedelcu
  • September 8, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos de hrean

  • Eduard Nedelcu
  • July 23, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos picant de rosii cu mustar

  • Eduard Nedelcu
  • July 22, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos picant

  • Eduard Nedelcu
  • July 21, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos de visine

  • Eduard Nedelcu
  • July 21, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos de vin pentru peste rasol

  • Eduard Nedelcu
  • July 20, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos de soia

  • Eduard Nedelcu
  • July 20, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos de ciuperci

  • Eduard Nedelcu
  • July 19, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Sosuri

Sos de ciuperci cu ceapa

  • Eduard Nedelcu
  • July 19, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.