Sfaturi pentru a vorbi mai bine in limba engleza

Sfaturi pentru a vorbi mai bine in limba engleza

Inscrierea la cursuri de limba engleza, va constitui doar o parte din educatia ta in limba engleza. Pentru a deveni eficient in limba engleza, trebuie sa-ti asumi responsabilitatea si sa continui educatia in aceasta limba.

Trebuie sa “traiesti si sa respiri” in limba engleza. Cat de bine sau mult vei reusi, este la latitudinea ta. Iata cateva sugestii despre cum sa-ti insusesti aceasta limba. Pentru cursuri engleza copii, apeleaza la profesionistii de la Ilsc.ro.

Gandeste-te la limba engleza mai mult ca la o forma de arta, mai degraba decat una de stiinta. Multe persoane studiaza limba engleza ca si cum ar fi o forma de matematica sau alta stiinta. Se simt deseori, ca si cand ar incerca sa rezolva o problema.

Da, poti incerca sa studiezi reguli, dar iti vei da seama ca exista si mai multe exceptii la aceste reguli, decat reguli in sine. Asta nu inseamna ca nu ar trebui sa le studiezi, dar trebuie sa intelegi ca o limba este vie. Respira, creste, se misca, se schimba. Trebuie sa inveti sa o “traiesti” la propriu, trebuie sa devina o parte din tine, sa o simti natural.

Nu te lega foarte mult de dictionare. – Prioritatea ta de top in invatarea limbii engleze este aceea ca ar trebui sa si gandesti in engleza. Creierul “incetineste” atunci cand incearca in mod constant sa traduca dintr-o limba in alta, in cazul tau din limba materna in limba engleza sau invers.

Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci, este sa te opresti din a incerca sa traduci cuvinte noi pe care le auzi in mod direct, in limba ta materna. Majoritatea persoanelor se grabesc sa acceseze dictionarele online, atunci cand dau peste un cuvant sau o expresie noua. Iti recomandam sa faci altfel si anume:

Incearca sa intelegi noul cuvant sau noua expresie din context. Cuvintele si ideile din jurul cuvintelor pe care nu le intelegi prima data, te pot ajuta sa le ghicesti intelesul.

Daca tot nu ai reusit sa intelegi cuvantul sau expresia respectiva, roaga pe cineva sa iti explice ce inseamna in engleza. Totusi, multi profesori au constatat ca studentii lor isi amintesc mult mai bine un cuvant, daca sunt obligati sa-i caute intelesul intr-un dictionar.

De asemenea, dictionarele scrise (carti) ofera explicatii mult mai detaliate in general, decat dictionarele online.

Pastreaza notite cu noile expresii si cuvinte invatate. Construieste-ti propriul vocabular si liste de cuvinte, pentru a le putea consulta la nevoie. Noteaza de asemenea si expresiile, pentru a putea sa le descifrezi intelesul ulterior si pentru a-ti aduce aminte mai usor ce inseamna.

Foloseste aceste noi cuvinte si expresii invatate in conversatii, in acest fel le vei uita foarte greu si in acelasi timp iti vei imbogatii si vocabularul in limba engleza.

Inconjoara-te de limba engleza! – Asculta posturi tv si radio in limba engleza (fara subtitrare sau dublare in limba materna), citeste ziare, reviste, carti sau articole pe internet in aceasta limba si vei retine cuvintele, expresiile si sensurile acestora mult mai usor.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.