Piscinele supraterane un vis accesibil

Piscinele supraterane un vis accesibil
kurtmann.ro

Cea mai accesibila metoda prin care se poate avea o psicina este piscina supraterana. Pentru a alege o piscina supraterana sunt cateva intrebari la care trebuie sa aveti raspunsul. Pentru mai multe informatii va invitam pe Piscinepremium.ro.

Pisicinele supraterane sunt compuse in general din structura de rezistenta care este facuta din lemn sau otel, liner care are si rolul de a hidroizola sau de a finisa, piesele de evacuare si introducere a apei in piscina facute in general din ABS care se rezuma in majoritatea cazurilor la un skimmer si la un stut pentru introducere, instalatii  pentru filtrare ce pot sa fie cu skimmer sau cu un filtru de nisip, accesorile ca scara de acces, dozatoarele de substante, kiturile de intretinere.

In ceea ce priveste forma, sunt si piscine supraterane ovale si rotunde. Este de remarcat ca in general piscinele ovale pot sa fie dotate si cu picioare de sustinere, impuse pantru a consolida structura de rezistenta.

Sunt si fabricanti care ne ofera piscine supraterane care nu au picioare de sustienre aparentie si aceasta alegere se face strict din prisma sumei investite. Aspectul esetic este mai putin important iar calitatea pentru sructura de otel este cat se poate de importanta. Firmele serioase care produc piscine folosesc table plastifiate cu rezistenta foarte buna la coroziune care sunt cu mult superioare tablei vopsite.

Linerele sunt folii confectionate din PVC care hidroizoleaza piscinele si le dau si un aspect placut la interior. Grosimea pentru folie variaza in functie de dimensiunile piscinei si de producator. Este indicat sa aveti un liner de minim 0.2 -2,3 mm grosime.

Grosimea linerului poate fi gasita in specificatiile tehnice sub forma de raport. Linerul pentru pisicinele supraterane este destul de sensibil la strapungere, la temperatura si la razele ultraviolete. E important ca o piscina sa fie tot timpul plina cu apa si iarna trebuie dezinfectata. In tara noastra datorita faptului ca iarna temperaturile sunt reduse, va recomandam sa demontati piscina.

Linerele se conserva iarna in incaperi in care temperatura este constanta si daca se poate pozitiva. In momentul in care demontati pisicna linerul ar trebui sa fie bine uscat.

Piesele pentru trecere se fac din ABS. Acestea permit evacuarea si introducerea apei in piscina. Introducerea se va face prin canalul de introducere si evacuarea se face in general prin skimmer. Piesele pentru trecere sunt prevazute si cu garnituri care le etanseaza fata de liner.

Atunci cad amplasati o piscina supraterana este bine sa tineti cont si de alte cateva aspecte: piscina se pozitioneaza pe suprafete netede si plane: poate fi pusa direct pe pamant dupa ce au fost eliminate radacinile si a fost curatata zona.

Este foarte important sa tineti cont si de planeitate pentru a va asigura ca nivelul pe care il are apa in piscina este acelasi pe intreaga suprafata. Langa piscina se recomanda sa aveti si un bransament electric care sa fie protejat in tablou, un racord la apa curenta pentru a umple piscina si pentru a putea mentine nivelul de apa in urma pierderilor normale.

Intretinerea unei piscine se face relativ usor si volumul de apa va aduce un consum mic de chimicale.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.