Recomandari montaj pompe submersibile

Recomandari montaj pompe submersibile

Inainte de instalare va recomandam sa va asigurati ca nu se depaseste continutul maxim de impuritati din apa pe care vreti sa o vehiculati.

Un continut mare de impuritati care depaseste valorile admise de catre fabricantii pompei poate sa duca si la distrugerea acesteia, uzandu-se in exces elementele care se afla in miscare relativa si in timp scurt.

Aceasta situatie a fost cauzata de nerespectarea instructiunilor de folosire si prin urmare nu se va acoperi garantia producatorului.

Atunci cand instalati pompe submersibile este recomandat sa folositi un instrument pentru a verifica daca motorul este sau nu conectat la masa, se va verifica daca pompa are 10 m de cablu si in momentul in care conectati un prelungitor la cablul de alimentare va trebui sa tineti cont de mai multe aspecte.

In momentul in care folositi prelungitoare acordati atentie la alegerea cablului in functie de sectiunea conductorilor, o buna executie a conexiunilor prin utilizarea conectorilor speciali sau kiturilor de etansare la imbinari, calitatea si integritatea cablului si la finalul operatiilor va recomandam sa verificati daca izolatia si conexiunile s-au facut corect  verificand izolatia din pamant. Ulterior cu ajutorul unui detector de pierderi se verifica si conexiunile electrice.

In timp ce coborati pompa in puturi utilizand o funie, extindeti tevile modulare de refulare punand si supape antiretur in momentu in care este cazul iar diametrul furtunului sau conductei utilizate in traseul de refulare va trebui sa fie identic cu diametrul pe care il are orificiul de refulare al pompelor.

Este indicat si sa montati supape antiretur. Aceste supape se vor monta pe tevi la distante de 1 metru de orifciul de refulare pe care il are pompa . De asemenea va recomandam sa puneti din 10 in 10 metru supape antiretur pe tevile de refulare.

Prezenta supapelor va permite evitarea defectiunilor care sunt cauzate de presiunea de pe coloana de apa pentru ca vor reduce socurile hidraulice care vor aparea dupa oprire sau dupa pornire.

Nu este recomandat sa depasiti adancimea maxima la care  se poate scufunda pompa pentru a functiona in mod corespunzator.

Dupa ce pompa a fost lasata in put va trebui sa va asigurati ca aceasta nu va atinge fundul si ca va fi de fiecare data scufundata la cel putin 1 m sub apa si minim 1 m distanta de fundul putului.

Trebuie sa fiti siguri ca pompa este tot timpul imersata chiar si dupa ce functioneaza prelungit si daca va fi necesar va recomandam sa coborati sau sa puneti o protectie cu sonda pentru nivel minim cu scopul de a evita ca pompa da functioneze fara apa.

Amorsarea pompelor este o operatie prin care se va asigura si un contact direct dintre substanta fluida pe care pompa o vehiculeaza si rotorul pe care il are pompa.

Operatia de amorsare se va face inainte ca pompa sa porneasca si este terminata doar dupa ce este eliminat tot aerul din conducta pentru aspiratie a pompei dar si din camera rotorica a pompei. Nu este posibila autoamorsarea decat la pompe mari si la alte tipuri speciale de pompe.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.