HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Preparate din carne de pasare

Pui traditional basc

  • Eduard Nedelcu
  • September 3, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ardeii grasi dulci sint ingrediente tipice mincarurilor din regiunea basca a Frantei. In aceasta reteta, sunca Bayonne, din Pirinei, adauga o aroma speciala.

Ingrediente:

  • un pui de aproximativ 1,5 kilograme, taiat in opt bucati,
  • faina alba pentru pudrare,
  • 2-3 linguri de ulei de masline,
  • o ceapa rosie taiata in felii groase,
  • 2 ardei grasi rosii sau galbeni, de la care se scot semintele, taiati in fisii groase pe latime,
  • 2 catei de usturoi,
  • 150 de grame de cirnaciori picanti de la care se scoate pielita, taiati in bucati de un centimetru,
  • o lingura de pasta de tomate,
  • o ceasca de orez cu bob lung,
  • 2 linguri de zeama de carne de pui,
  • o lingurita de ardei iuti uscati pisati sau de praf de chili,
  • o jumatate de lingurita de cimbru uscat,
  • 3 sferturi de ceasca de sunca Bayonne sau alt tip de sunca uscata pe cale naturala,
  • 12 masline negre stoarse,
  • 2 linguri de patrunjel proaspat tocat,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Se tamponeaza bucatile de pui cu prosoape de hirtie pentru a indeparta apa in exces. Se pun doua linguri de faina intr-o punga din plastic, se asezoneaza cu sare si piper, si se pun in punga bucatile de carne. Se inchide bine punga si se agita bine pentru ca puiul sa fie bine tapetat cu faina. Se incing doua linguri de ulei intr-o cratita mare, la foc mediu. Se adauga bucatile de carne de pui si se lasa pe foc, intorcindu-le frecvent, timp de aproximativ 15 minute, pina cind au capatat pe toate partile culoarea maronie. Apoi se transfera carnea pe o farfurie. Se incinge uleiul ramas in cratita si se adauga ceapa si ardeiul gras rosu sau galben. Se da focul mai mic si se lasa cratita pe foc pina cind devin auriu-maronii si se fragezesc. Se adauga usturoiul, bucatile de cirnacior si pasta de tomate si se lasa pe foc, amestecind mereu, timp de circa trei minute. Se adauga apoi orezul si se lasa sa se faca, amestecind mereu, inca doua minute, pina cind orezul devine translucid. Se adauga zeama de carne, ardeii iuti pisati, cimbrul si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se amesteca bine. Apoi se aduce totul la fiert. Se pune la loc carnea de pui in cratita, apasind-o usor pentru a-si face cuib in orez. Se acopera si se lasa la foc mic timp de aproximativ 45 de minute, pina cind carnea s-a facut in profunzime, iar orezul este fraged. Cu grija se amesteca sunca, maslinele negre si jumatate din patrunjelul tocat cu ceea ce este in cratita. Se acopera din nou si se mai lasa pe foc inca cinci minute. Se presara patrunjelul ramas pe deasupra si se serveste imediat.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Preparate din carne de pasare

Pui la cuptor cu lamaie si cuscus

  • Eduard Nedelcu
  • September 3, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Preparate din carne de pasare

Puiul gradinarului

  • Eduard Nedelcu
  • September 3, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui cu ravioli

  • Eduard Nedelcu
  • June 29, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Carne de pasare, fripta sau fiarta, in aspic

  • Eduard Nedelcu
  • June 28, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie
  • Preparate din vanat

Snitel umplut cu muschi de porc sau de vitel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpa)

  • Eduard Nedelcu
  • April 30, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie
  • Preparate din vanat

Snitel umplut cu muschi de porc sau de vitel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpa)

  • Eduard Nedelcu
  • March 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui umplut cu orez

  • Eduard Nedelcu
  • March 7, 2014
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui umplut

  • Eduard Nedelcu
  • March 7, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui provensal

  • Eduard Nedelcu
  • March 6, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui fripti la cuptor

  • Eduard Nedelcu
  • March 6, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.