HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Preparate din carne de pasare

Pui cu smantana si hrean

  • Eduard Nedelcu
  • September 22, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • un pui de cca 1 kg,
  • 1/2 kg zarzavat de supa (morcovi, patrunjel, telina, ceapa),
  • 1-2 linguri cu virf de hrean ras fin,
  • 400-500 ml smintina groasa,
  • proaspata,
  • o lingurita mustar,
  • 1/2 lingurita sare fina,
  • patrunjel taiat marunt.

Mod de preparare:

Zarzavatul curatat, taiat in sferturi, se pune la fiert intr-un vas, in 2 l apa clocotita. Puiul bine curatat se adauga intreg la supa clocotita, ca sa se coaguleze repede carnea la suprafata, formindu-se un strat intarit care nu va permite sucului carnii sa se scurga in supa (carnea nu va ramine seaca). Se pune si o lingurita rasa cu sare, chiar de la inceput, ca sa se adune spuma si se lasa sa fiarba la foc mic, circa o ora. Se incearca daca puiul este fiert, infigind furculita in piept; daca aceasta intra cu usurinta, vasul se ia de pe foc. Puiul se lasa sa se raceasca in supa. Dupa aceea, toata carnea se desprinde de pe oase si se taie in cubulete (supa care a ramas se va folosi ca orice supa de carne). Smintina se amesteca cu hreanul; se da un gust mai picant cu mustar si se adauga sare fina, zeama de lamiie si o lingurita cu zahar, sau dupa gust. Se amesteca toate ingredientele si apoi cu carne. Salata se asaza pe un platou cu margine mai inalta, se niveleaza, se presara cu patrunjel taiat marunt si se tine la rece 1-2 ore. Se serveste ca fel intii.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Preparate din carne de pasare

Pui cu maioneza

  • Eduard Nedelcu
  • September 22, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Preparate din peste si fructe de mare

Rasol de peste cu cartofi natur

  • Eduard Nedelcu
  • September 22, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui cu ravioli

  • Eduard Nedelcu
  • June 29, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Carne de pasare, fripta sau fiarta, in aspic

  • Eduard Nedelcu
  • June 28, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie
  • Preparate din vanat

Snitel umplut cu muschi de porc sau de vitel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpa)

  • Eduard Nedelcu
  • April 30, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie
  • Preparate din vanat

Snitel umplut cu muschi de porc sau de vitel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpa)

  • Eduard Nedelcu
  • March 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui umplut cu orez

  • Eduard Nedelcu
  • March 7, 2014
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui umplut

  • Eduard Nedelcu
  • March 7, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui provensal

  • Eduard Nedelcu
  • March 6, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui fripti la cuptor

  • Eduard Nedelcu
  • March 6, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.