Proprietatile fructelor de afin rosu si plantarea arbustilor de merisor

Proprietatile fructelor de afin rosu si plantarea arbustilor de merisor

Arbustii de afin rosu salbatic sau de cultura se mai numesc si merisori. Aceste fructe au proprietati curative, in special din cauza continutului lor de vitamina C si a capacitatii lor de a lupta cu infectiile.

Merisoarele sunt folosite cu succes in tratarea infectiilor urinare si a bolilor cardiovasculare. Pentru a beneficia din plin de proprietatile curative ale fructelor de afin rosu, dar si pentru a face bani din vanzarea lor, ai oportunitatea sa cultivi acest fruct la scara mai mare.

In comparatie cu alte soiuri de afin, merisoarele se diferentiaza prin culoarea rosie, dar si prin alte mici detalii ce tin de cultivare. Afinele rosii sunt fructele cu cei mai multi antioxidanti. Ele mai contin si o gramada de vitamine, proteine si minerale.

Consumul de afine rosii ne fereste de actiunea a diverse bacterii care produc infectii, cum sunt infectiile renale sau gastrice. S-au facut studii in legatura cu acest fruct si ele au demonstrat actiunea clara a elementelor continute de el impotriva coloniilor de bacterii patogene.

Merisoarele le gasim in forma salbatica in aproape toate zonele muntoase din tara noastra.

Arbustul de afin rosu are o inaltime intre 10 si 30 de centimetri. El se poate planta usor prin butasi, adica ramuri cu cateva frunze care se pun in pamant, intr-un sol care trebuie mentinut umed cateva saptamani dupa plantare.

Desi poate la inceput vei planta pentru tine, cu timpul vei realiza ca plantarea afinului rosu constituie o oportunitate de afacere. Este foarte important sa plantezi soiuri cu productie ridicata daca vrei sa faci o afacere din asta. In pepiniere, cum este de exemplu pepiniera de afini Olunden, gasesti material saditor pentru toate soiurile de afin, deci bineinteles si pentru afinul rosu.

Inainte de a planta, trebuie sa alegi terenul si sa testezi solul. Pentru merisor, este nevoie de un sol nisipos (dar sa fie drenat corespunzator), cu multa materie organica si cu un pH mic. Se vor folosi ingrasaminte.

O sursa de apa in apropiere este absolut necesara, iar solul trebuie intretinut si irigat constant, adica pe tot timpul verii. Se poate ara toamna, inainte de a cadea frunzele si se praseste intre randuri, cu scopul de a elimina buruienile.

S.C. Renard Olunden S.R.L.

FINTEUSU MARE NR.59/A SOMCUTA MARE, ROMANIA 437341

Phone: 0740.393.238

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.