Descopera frumusetea bijuteriilor etnice

Descopera frumusetea bijuteriilor etnice

De multe ori ne-am dorit sa exploram, sa cunoastem si sa vedem cu ochii nostri alte culturi, incarcate de semnificatii si simboluri. In acest scop, cea mai logica ideea ar fi sa pleci in tara respectiva, insa te-ai gandit vreodata ca ai putea cunoaste simbolurile si detaliile altor culturi prin intermediul bijuteriilor?

Fiecare cultura are propriile sisteme de valori si principii la care se raporteaza si, in fond, acest lucru ne diferentiaza. Un inel de argint lucrat manual, cu o piatra pretioasa poate reprezenta pentru noi un simplu accesoriu, nu reprezinta mai nimic,  insa de exemplu, pentru cei din cultura afgana, poate fi un simbol al regalitatii.

Metaphorabijoux aduce mai aproape de noi culturile unor tari la care doar visam sa le cunoastem si sa le vizitam.

De cele mai multe ori, am vrea sa le descoperim cultura insa distanta, banii si conflictele ce au loc in tarile din Orient, ne opresc sa ne aventuram intr-o calatorie riscanta.

Cu toate acestea, daca te pasioneaza cultura egipteana, cea tunisiana, araba sau afgana, bijuteriile lucrate manual de maestri artizani sunt calea potrivita pentru tine de a invata semnificatii si simboluri culturale de poveste.

Aduse din cele mai indepartate colturi ale lumii, bijuteriile unicat de la Metaphora au fiecare cate o poveste, fiecare e inelun simbol si o bucatica din cultura tarii din care provine.

Aceste bijuterii unicat sunt total diferite de cele cu care suntem obisnuiti. Un inel de argint nu este doar o bijuterie simpla, banala, ci o piesa de arta, cu detalii care ilustreaza semnificatii singulare, pe care le vom regasi doar in cultura respectiva.

Sa luam ca exemplu acest inel. Este confectionat din argint si carneol. Lucrat manual si realizat conform tehnicilor afgane, are o piatra montata inalt pe o decoratie la baza. Forma acestuia ilustreaza simbolul feminitatii in grupul etnic din care provine, si anume nordul Afganistanului.

Dupa cum putem observa, aceste bijuterii unicat sunt intr-adevar speciale, nu simple accesorii pe care le cumparam din orice magazin. Povestea lor si locul de unde provin le incarca de mister si farmec. Sunt realizate dupa alte tehnici si folosesc modele si simboluri diferite de cele din cultura noastra.

Metaphorabijoux a adus acest concept in premiera in Romania, pentru a ne putea bucura de accesorii unice, originale, apartinanad unor culturi exotice. Poti alege bijuterii unicat pentru semnificatiile lor, pentru frumusetea si originalitatea lor, poti chiar sa le alegi datorita faptului ca apartin unor culturi de care esti pasionata.

Oricare ar fi motivul pentru care preferi bijuteriile unicat, aici vei gasi modele de inele de argint care sa te dea pe spate, bratari sofisticate, cercei lucrati cu migala si pandantive care sa te fereasca de energiile negative si sa aduca prosperitatea in viata ta.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.