HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Prajitura vieneza

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

Blatul:

  • 150g cacao,
  • 100g zahar,
  • 200g de unt,
  • 2 linguri de faina,
  • 4 oua,
  • zahar vanilat.

Crema:

  • 300g de ciocolata menaj,
  • 400ml frisca proaspata,
  • nebatuta,
  • 2 linguri de zahar.

Glazura:

  • 150g de ciocolata,
  • 100g frisca.

Mod de preparare:

Se freaca zaharul cu untul pana isi dubleaza volumul, se adauga galbenusurile, unul cate unul, cacaoa, faina, vanilia si albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos in sus, pentru a obtine un aluat aerat. Se toarna compozitia in forma de copt unsa si tapetata, se da la cuptor pentru 30 de minute, dupa care se scoate si se lasa la racit. Separat, se amesteca intr-un vas, pe foc iute, 300g de ciocolata menaj, rupta in bucatele, impreuna cu frisca proaspata, nebatuta, apoi se bate cu mixerul, adaugand zaharul si romul. Se taie blatul in doua, pe orizontal, se toarna un strat gros de crema de ciocolata intre cele doua jumatati, iar deasupra se toarna glazura preparata la cald, din ciocolata si frisca. Se decoreaza cu ciocolata rasa.

Curry – este un amestec de condimente pe care il gasim gata preparat in magazine dar il putem combina si noi, asa cum se face in India si el va fi mai parfumat si mai putin agresiv: 2 cuisoare pisate, ¼ -1/2 lingurita pudra de chili, ¼-1/2 lingurita ghimber pisat, 1 lingurita de curcuma, 1 ½ lingurita coroiandru macinat, 1 lingurita seminte de chimen macinate, ¼ lingurita pudra de scortisoara.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Gustari reci

Platou unic indian

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Budinci, tarte si foietaje

Rulada cu verdeata

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.