HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Placinta cu ceapa si sunca

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 4 portii):

  • ½ cubulet de drojdie (21g),
  • 150 ml lapte caldut,
  • 1 varf de cutit de zahar,
  • 300g faina,
  • ½ lingurita de sare,
  • 1,5 kg ceapa,
  • 150g sunca afumata,
  • 400  ml smantana,
  • 3 oua,
  • piper,
  • nucsoara macinata.

Mod de preparare:

Sfaramati bucatica de drojdie si amestecati-o cu laptele caldut apoi presarati si zaharul. Incorporati si faina, sarea si framantati bine cu mixerul pana se omogenizeaza totul. Acoperiti vasul in care ati obtinut coca cu un servet curat de bucatarie si lasati-o la dospit, intr-un loc cald, timp de 45 minute. Intre timp, curatati ceapa pentru umplutura si taiat-o in solzisori subtiri. Taiati fin sunca, prajiti-o intr-un ceaun pana se rumeneste, apoi luati-o de pe foc. Caliti ceapa in sosul ramas, apoi lasati-o sa se raceasca.  Frecati bine smantana cu ouale, ½ lingurita de sare, cu piper si cu nucusoara si adaugati acest amestec peste ceapa calita cu sunca. Mai framantati inca o data coca dospita , apoi intindeti intreaga cantitate pe o tava unsa in prealabil cu grasime si aranjati-o uniform  spre marginile tavii, ca sa nu se arda. Presarati umplutura cu ceapa pe deasupra si dati prajitura la cuptor pe gratarul din mijloc pentru aprox. 35 minute. Ca ornament puteti folosi fire de ceapa ciori, spalate si taiate marunt inainte de a fi asezate pe fiecare bucata de placinta.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Mancare cu legume

Sarmale cu prune uscate

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Gustari reci

Platou unic indian

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.