Pizza quattro stagioni

Share Button

Ingrediente (pentru o pizza de 4 persoane): 

Aluat:

  • 400 g faina alba
  • 200 ml apa
  • 1/2 cub de drojdie sau 1 plic de drojdie uscata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare

Topping:

consultanta Dan Bradu
  • 4 rosii
  • 200 g mozzarella
  • 20 masline negre fara samburi sau deliate
  • 10 felii de sunca (prosciutto sau Kaiser)
  • 4 ciuperci champignon
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 pahar suc de rosii
  • sare si piper
  • oregano

Aluatul se face din drojdia dizolvata in apa calduta amestecata cu sarea, zaharul, uleiul de masline, toate turnate peste faina. Se framanta energic si se lasa 2 ore sa creasca . Se intinde o foase de 1/2 cm grosime.

Paste foaia de pizza se toarna in mijloc sucul de rosii amestecat cu oregano si se intinde pana spre margini cu o lingura. Mozzarella se taie felii si se aseaza deasupra dupa care se continua cu asezarea rosiilor taiate felii subtiri, a maslinelor, a suncii si a ciupercilor taiate lamele subtiri. La final se stropeste cu ulei de masline, se asezoneaza cu sare si piper, se taie in sferturi si se coace in cuptorul preincalzit timp de 30 minute.
Pofta buna!

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.