Ingrediente (pentru 4 portii):
- 500g varza alba,
- 2 ardei grasi,
- 1 ceapa,
- 2 linguri otet,
- sare,
- piper,
- 9 linguri ulei,
- 750g cartofi fierti in coaja si decojiti,
- 1 lingura chimen,
- 600g file de piept de pui,
- ½ legatura patrunjel,
- 1 catel usturoi,
- 4 oua,
- boia.
Mod de preparare:
Se curata si se spala si se toaca varza si ceapa. Ardeii grasi se curata si se taie fasii. Toate se amesteca intr-un castron de salata. Pentru dressing se amesteca otetul cu sare, piper si 5 linguri de ulei. Se toarna peste salata. Cartofii se taie sferturi si se aseaza pe o tava unsa. Se adauga 2 linguri de ulei, sare, piper si chimen; se coace 20 de minute. Se spala si se sterge carnea de pui. Se spala patrunjelul, se scutura si se toaca. Se adauga usturoiul pisat. Feliile de piept se scutura si se tavalesc prin acest amestec si se prajesc in 2 linguri de ulei circa 5 minute pe fiecare parte pana se rumenesc. Se servesc cu garnitura de cartofi si salata verde.