Peste cu sos a la grec

Share Button

Ingrediente:

  • fileuri de peste (la alegere, de preferat peste alb, de apa dulce sau marin) 1 Kg,
  • apa,
  • sare,
  • otet,
  • 1 ardei iute,
  • 5 catei de usturoi,
  • otet,
  • 5-6 linguri de ulei,
  • patrunjel tocat fin,
  • o lamaie feliata subtire,
  • piper boabe si macinat.

Mod de preparare:

Se spala fileurile de peste in jet de apa rece, repede ca sa nu-si piarda gustul. Se zvanta in prosop si se frige pe gratarul incins sau pe plita presarata cu sare. Se frige 2-3 minute pe fiecare parte, la foc iute, fara sa se usuce (interiorul trebuie sa ramana suculent). Separat se pune pe foc intr-o craticioara apa (300 ml) cu uleiul, 3 linguri de otet, o feliuta de lamaie, boabe de piper, un praf de sare (daca pestele s-a fript fara sare) si unul de piper macinat. Cand sosul clocoteste se aseaza cu grija bucatile de peste fript si se lasa sa clocoteasca pana sosul devine alb-laptos (se completeaza cu apa daca scade astfel incat pestele sa fie acoperit pe trei sferturi). Se gusta de sare, de otet (se mai adauga daca e cazul). in timpul fierberii (la foc potrivit) se scutura craticioara pentru a se evita prinderea.

consultanta Dan Bradu

Servire:

Se serveste cu mamaliguta fierbinte, stropit cu mujdei de usturoi, ardei iute tocat fin, patrunjelul presarat deasupra si feliute de lamaie pe fiecare fileu.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.