HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Preparate din peste si fructe de mare

Peste alb cu sos de sunca si untisor

  • December 31, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:
Pentru 4 portii

  • 75 gr. untisor
  • 450 ml supa limpede de peste sau de pui
  • 150 ml vin alb sec
  • 225 gr. tagliatelle (sunt o varietate de paste, asemanatoare cu macaroanele)
  • 40 gr. unt
  • 75 gr. prosciutto (sunca de Parma), taiata fasii
  • 2 linguri faina
  • 300 ml smantana
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline
  • 4 fileuri de peste alb, a cate 175 gr. fiecare
  • frunze de untisor pentru ornat

Mod de preparare:

Curatati untisorul, puneti frunzele intr-o sita, spalati-le si lasati-le sa se scurga. Separat spalati coditele, tocati-le grosier si puneti-le intr-o oala, su supa de peste sau pui. Cand incepe sa fiarba, acoperiti oala si lasati supa sa clocoteasca la foc mic timp de 20-25 de minute. Luati oala de pe foc, strecurati supa, aruncati coditele de untisor, adaugati vin peste supa astfel incat sa obtineti 300 ml lichid.

Fierbeti pastele in apa cu sare. Lasati-le sa se scurga si puneti-le deoparte.

Topiti untul intr-o cratita si prajiti sunca, la foc domol, timp de 3 minute, apoi scoateti-o cu o spumiera si puneti-o pe o farfurie. Presarati faina in cratita, amestecati bine si prajiti-o 2 minute. Luati vasul de pe foc si incorporati incet, amestecand continuu, supa in care ati fiert coditele de untisor. Puneti din nou supa la fiert si lasati-o sa clocoteasca 3-5 minute, pana scade suficient, ajugand la consistenta unui sos moale, cremos. Puneti frunzele de untisor si smantana intr-un blender sau in vasul robotului de bucatarie si mixati pana obtineti o compozitie omogena pe care o veti adauga, cu sunca prajita, peste sosul de untisor. Potriviti gustul cu sare si piper, adaugati pestele, amestecati usor si tineti vasul la cald.

Intre timp, ungeti o tigaie cu putin ulei si prajiti fileurile de peste, cate 3-4 minute pe fiecare parte. Transferati pastele cu sos pe un platou, asezati deasupra pestele prajit, ornati cu cateva frunze de untisor si serviti imediat.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Related Topics
  • peste

Previous Article
  • Preparate din peste si fructe de mare

Somon si spaghete in sos de oua

  • December 15, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Garnituri

Frecatei pentru supa de carne, de zarzavat sau de rosii

  • Eduard Nedelcu
  • January 5, 2009
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Scrumbie afumata cu sos verde

  • Eduard Nedelcu
  • June 23, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Carne de peste in aspic

  • Eduard Nedelcu
  • June 23, 2014
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Peste rasol

  • Eduard Nedelcu
  • February 11, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Featured
  • Preparate din peste si fructe de mare

Dorada la cuptor cu piure de morcovi

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

File de pastrav cu legume sote

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Creveti in sos de vin alb

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Zacusca de cod

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Scoici cu sos de curry

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.