HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Preparate din carne de pasare

Perisoare cu smantana

  • Eduard Nedelcu
  • August 5, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

Perisoarele:

  • circa 1/4 kg piept de pasare,
  • 50 g franzela,
  • un ou sau 1-2 albusuri,
  • 50 g ceapa,
  • 25 g faina,
  • untdelemn,
  • sare.

Sosul:

  • 30-50 g untdelemn,
  • o lingurita de ceapa rasa,
  • 25 g faina,
  • 15-20 ml zeama de lamiie,
  • 100 ml smintina,
  • marar,
  • sare.

Mod de preparare:

Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si franzela. La tocatura se adauga oul intreg sau albusurile, faina, 1/2 lingurita sare fina, un virf de cutit de piper, o lingurita cu virf de marar sau patrunjel taiat marunt si se amesteca bine. Intr-o cratita de 2 l, se caleste ceapa cu 3 linguri de untdelemn sau alta grasime, la foc mic, numai un minut si se stinge imediat cu 1/2 l apa. Cind clocoteste apa, se ia cu lingurita din compozitie o cantitate cam cit o nuca; in palma udata cu apa rece i se da forma rotunda si se pune direct in apa.Daca este moale compozitia, i se da forma rotunda si se pune direct in apa. Vor rezulta cca 20 perisoare. Se fierb acoperite, la foc mic, cca 30 minute. Dupa 15 minute se intorc pe partea cealalta. Cind sint fierte, se adauga smintina, frecata bine cu faina si diluata cu 2 linguri de apa rece; se amesteca cu sosul si se lasa sa fiarba citeva clocote ca sa se lege. Sosul trebuie sa cuprinda bine perisoarele si sa aiba consistenta unei smintini subtiri.Daca este nevoie, sosul se mai dilueaza cu putina apa.In loc de sare se poate pune o lingurita cu virf de “Vegeta”. Pentru aroma, se adauga marar verde sau uscat. Cratita se ia de pe foc si mincarea se sareaza, daca nu s-a pus “Vegeta” si se acreste dupa gust. Perisoarele se servesc cu piure de cartofi sau cu garnitura de orez.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Preparate din carne de pasare

Perisoare din piept de pasare cu suc de rosii

  • Eduard Nedelcu
  • August 5, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Preparate din carne de porc

Sarmale in foi de varza acra cu carne

  • Eduard Nedelcu
  • August 5, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui cu ravioli

  • Eduard Nedelcu
  • June 29, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Carne de pasare, fripta sau fiarta, in aspic

  • Eduard Nedelcu
  • June 28, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie
  • Preparate din vanat

Snitel umplut cu muschi de porc sau de vitel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpa)

  • Eduard Nedelcu
  • April 30, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie
  • Preparate din vanat

Snitel umplut cu muschi de porc sau de vitel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpa)

  • Eduard Nedelcu
  • March 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui umplut cu orez

  • Eduard Nedelcu
  • March 7, 2014
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui umplut

  • Eduard Nedelcu
  • March 7, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui provensal

  • Eduard Nedelcu
  • March 6, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui fripti la cuptor

  • Eduard Nedelcu
  • March 6, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.