Pasteta de pasare

Share Button

Ingrediente:

  • 1/2 kg carne de pasare (piept, pulpe),
  • 100 g ciuperci,
  • 50 ml untdelemn,
  • 200 g unt,
  • o cutie de sardele,
  • 10 masline,
  • 100 g sunca,
  • 2-3 castraveciori acri,
  • un ou,
  • o ceapa,
  • o lingurita cu virf mustar,
  • 100 ml vin,
  • 2 linguri rom,
  • sare,
  • condimente de pasteta.

Mod de preparare:

Ceapa taiata marunt se caleste intr-o cratita, in untdelemn, 2 minute, apoi, se adauga bucatile de carne, ciupercile, vinul, romul, sarea si condimentele. Se lasa sa se friga la foc mic, acoperite sau se introduce cratita in cuptor, acoperita ca sa ramina carnea moale si suculenta. Daca este nevoie, se pune putina apa, avind grija ca la sfirsit, sosul sa fie scazut. Cind furculita intra cu usurinta in carne, inseamna ca aceasta este gata. Dupa ce s-a racit si s-a scos de pe oase, carnea se trece de 3 ori prin masina de tocat, impreuna cu sardelele si cu untdelemnul lor. Untul se freaca pina ce devine moale, apoi se adauga tocatura, sunca, maslinele, castraveciorii acri, rasi prin razatoarea cu gauri mici si scursi de zeama si oul fiert tare – toate taiate in cuburi mici. Se amesteca bine si se adauga mustar si sare fina dupa gust. Pasteta se aranjeaza pe un platou, si apoi se tine in frigider ca sa se intareasca. Cu pasta neintarita se pot face sandvisuri; se poate folosi si ca umplutura pentru rulada.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.