HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Aperitive

Mini tarte cu creveti

  • Eduard Nedelcu
  • November 19, 2012
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 6 portii):

Aluatul de tarta:

  • 300 g faina alba
  • 150 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri vin alb
  • 2 oua
  • sare si piper

Umplutura:

  • 300 g cozi de creveti proaspeti sau congelati
  • 300 g cicoare
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 3 linguri smantana grasa
  • 1 lingura vin alb
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper, oregano uscat

Aluatul nisipos pentru tarte se prepara prin amestecarea intr-ul bol a fainei cu untul rece si prin framantarea cu degetele. Se adauga apoi vinul, uleiul, un praf de sare si cele 2 oua batute. Se framanta pana se omogenizeaza si se tine la rece in folie alimentara timp de 30 de minute.

Cicoarea se curata indepartand partea alba si se taie fasii subtiri care se calesc in uleiul de masline impreuna cu patrunjelul tocat. Dupa 5 minute se toarna vinul si se lasa pe foc sa se evapore. Se adauga smantana, sare si piper si se lasa la fiert pana se ingroasa ca un sos. Se ia de pe foc si se adauga oul batut, amestecand sa se incorporeze.

Se scoate aluatul de la frigider si se intinde, dupa care se aseaza in 6 forme mici de tarta unse cu unt. Se inteapa aluatul cu o furculita din loc in loc. Se pun in forme cozile de creveti curatate si se toarna deasupra sosul. Se coc in cuptor timp de 25 de minute la 180 de grade. Daca nu aveti forme mici de tarte puteti folosi o singura forma mare sau tava rotunda.

Pofta buna!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Aperitive
  • Featured

Frigarui cu smochine si mozzarella pentru Craciun

  • Eduard Nedelcu
  • November 18, 2012
Vezi Postarea
Next Article
  • Salate

Salata de fasole cu calmari

  • Eduard Nedelcu
  • November 19, 2012
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Aperitive

Briose aperitiv cu piept de pui afumat

  • Eduard Nedelcu
  • December 2, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Aperitive

Piftie din aripi de curcan

  • Eduard Nedelcu
  • December 1, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Aperitive

Oua de prepelita umplute cu salata de cruditati

  • Eduard Nedelcu
  • November 30, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Aperitive

Placinta cu cartofi si cascaval

  • Eduard Nedelcu
  • November 25, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Aperitive

Tarta cu bacon si masline

  • Eduard Nedelcu
  • November 24, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Aperitive

Tarta cu dovlecei, bacon si branza

  • Eduard Nedelcu
  • November 20, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Aperitive
  • Featured
  • Salate

Salata aperitiv de Craciun

  • Eduard Nedelcu
  • November 19, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Aperitive
  • Featured

Frigarui cu smochine si mozzarella pentru Craciun

  • Eduard Nedelcu
  • November 18, 2012
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.